Hei Espoo!
Tervetuloa kokeilemaan
Reactoredia
keväällä 2021


Reactoredin käyttöönotto on vaivatonta ja nopeaa!

Itsenäinen käyttöönotto onnistuu ohjevideoiden avustamana helposti.

Reactored kieltenoppimisympäristö

Reactored on kieltenopetukseen suunniteltu oppimisympäristö, jossa opettajat voivat luoda toiminnallisia oppimissisältöjä helposti.

Säädettävän oppimistyylin ansiosta Reactored sopii kaikille oppiasteille sekä oppijoille.

Sovelluksessa voit luoda interaktiivisia oppimissisältöjä minuuteissa hyödyntäen tehtävägeneraattoria ja valmista materiaalipankkia. 

Reactoredin oppimisympäristöllä säästät aikaa, kun kokeiden järjestäminen, sekä arviointi onnistuu kätevästi sovelluksen työkalujen avulla.

Oppimisympäristömme on kuntanne koulujen käytössä maksutta kevätlukukauden ajan. Alta löydätte ohjeet käyttöönottoon – oivaltavia hetkiä kieltenoppimisympäristön parissa!

Aloita tästä: 

Ilmoittaudu mukaan opettajana

Opettajan käyttöoikeutesi ovat automaattisesti voimassa otettuasi Reactoredin käyttöön Edustoren kautta.

Ilmoita vielä meille mukanaolostasi täyttämällä alla oleva lomake. Näin voimme tiedottaa teitä kumppanuusohjelmaan liittyvistä  asioista sekä lähettää kutsun Espoon koulujen yhteiseen Reactored- koulutukseen helmikuussa (tarkempi päivä ilmoitetaan lähiaikoina).

 

Näin otat Reactoredin koulusi käyttöön

Reactoredin käyttöönotto on vaivatonta ja tapahtuu kolmen vaiheen avulla. 

1. Käy lisäämässä Reactored-kieltenoppimisympäristö omalle työpöydällesi Edustoressa. Löydät sovelluksen nimellä ”Reactored kokeilujakso”.

2. Jaa materiaali omalle ryhmällesi Edustoressa.

3. Aloita Reactoredin käyttäminen alla olevien ohjeiden mukaisesti

Alla löydät tarkemmat ohjeet, opastavat videot, sekä ladattavan PDF-ohjeen. Muistathan kysyä tarvittaessa apua asiakaspalvelustamme, joka palvelee arkisin klo. 08 – 16. Puhelimitse: +358 40 537 0375 ja sähköpostitse: myynti@reactored.com.

Käy liittymässä Facebookin Reactored Opettajat -yhteisöön, jossa voit saada uusinta tietoa Reactoredista, vaihtaa näkemyksiä ja kysyä apua. Ajankohtaista tietoa luettavissa myös Reactoredin Facebook-sivuilla! 

Yleiset asetukset

Alta löydät ohjeet sovelluksen yleisiin asetuksiin, kuten miten vaihdat kieliparia tai näkymää sovelluksessa, sekä kuinka luot ryhmiä. Tämän jälkeen voit kutsua oppilaasi käyttämään Reactoredia.

Kieliparin valinta (lähtökieli -> kohdekieli) tehdään sovelluksessa klikkaamalla navigointipalkissa olevien lippukuvakkeiden alla olevaa nuolta, joka avaa alasvetovalikon kielen valintaa varten. Voit myös valita kielipariksi suomi-suomi parin, jos opetat suomea toisena kielenä.

Muista aina vaihtaa kohdekieltä, jos opetat useampaa kuin yhtä kieltä!

Siirry tästä opastavaan videoon (osa 1, 00:40)

Opettajat voivat vaihtaa näkymää opettaja- ja oppilastilan välillä.

Eri näkymään pääsee sovelluksessa klikkaamalla navigointipalkissa olevaa opettaja/oppilastila-painiketta. 

Opettajatilassa pääset luomaan opetusmateriaalia, hallinnoimaan opetusryhmiä, sekä seuraamaan oppijoiden etenemistä arviointityökalun avulla. Oppilastilassa voit puolestaan tarkastella luomaasi sisältöä oppilaan näkymän kautta.

Siirry tästä opastavaan videoon (osa 1, 01:00)

Pääset luomaan oppijoillesi ryhmiä siirtymällä ensin navigointipalkista ryhmät -välilehdelle ja klikkaamalla Luo ryhmä -painiketta, jonka löydät sivun yläpalkista.

Täydennä kenttiin ryhmän nimi, kuvaus ja lisää ryhmällesi kuva kuvakirjastosta.

Muista tarkistaa, että lähde- jakohdekieli ovat oikein kun teet uutta ryhmää.

Siirry tästä opastavaan videoon (osa 2).

Oppijoille, joilla ei ennestään ole Reactored-käyttäjätunnusta, voit luoda kirjautumiskoodin, jonka avulla oppija liittyy kurssillesi ilman erillistä rekisteröitymistä. Valitse vain luotavien koodien määrä ja klikkaa lisää -painiketta. Tällöin järjestelmä luo valitsemasi määrän uniikkeja kirjautumiskoodeja, jotka muodostuvat ikkunan oikeaan reunaan. Klikkaa lopuksi päivitä-painiketta

Kun oppija liittyy organisaatioon kirjautumiskoodilla häntä pyydetään luomaan käyttäjänimi (pakollinen tieto) sekä kirjoittamaan etu- ja sukunimi (vapaaehtoinen). Jotta opettaja pystyy tunnistamaan oppijat arviointinäkymässä, opettaja voi muokata itselleen näkyvää oppijan nimeä.

Mikäli oppijalla on olemassa oleva Reactored-käyttäjätunnus, mutta hän ei ole liittynyt koulun organisaatioon, voit luoda ryhmääsi kutsukoodin. Kohdassa Luo ryhmäkutsu klikkaa Valitse -painiketta ja luo ryhmälle kutsukoodi, jonka tulee olla vähintään kuuden merkin pituinen. Lisää lopuksi kutsukoodillesi voimassaoloaika, sekä enimmäiskäyttäjämäärä. Klikkaa lopuksi Tallenna-painiketta. 

Siirry tästä opastavaan videoon (osa 2).

Katso myös oppilaan käyttöön opastava video (osa 9)

Luo kursseja ja aloita opettaminen

Kun olet ottanut sovelluksen onnistuneesti käyttöön, on aika luoda ensimmäiset kurssimateriaalit. Alla ohjeet, kuinka voit hyödyntää Reactoredin valmista materiaalipankkia tai luoda omaa sisältöä.

Siirry ensin navigointipalkista Luo materiaalia -välilehdelle. Klikkaa sivulla Uusi kurssikansio-painiketta luodaksesi kurssin ja täytä pyydetyt tiedot. Klikkaa kurssikansiota avataksesi kurssin muokkaamista varten. Voit myös hyödyntää järjestelmästä löytyviä valmiita kursseja klikkaamalla sivun yläpalkista etsi kursseja- painiketta.

Muista aina tarkistaa, että valitsemasi kieliparivalinnat ovat oikein. Mikäli opetat useampaa kieltä, muista vaihtaa kielipari aina opetettavan kielen mukaan ennen uuden kurssin luomista.

Siirry tästä opastavaan videoon.

Voit luoda kurssikansion sisällä uuden oppitunnin Uusi oppitunti -painikkeen kautta. Anna oppitunnille nimi, aihe sekä kuvaus ja säädä vaikeusastetta. Tagit parantavat oppituntien löydettävyyttä oppituntihaussa.

Luotuasi oppituntipohjan, voit alkaa lisätä siihen tehtäviä. Voit valita eri tehtävätyyppien joukosta tarpeisiisi sopivia harjoituksia, esimerkiksi sana-, lause-, kielioppi-, kuva-, video-, teksti-, tai produktiivisia tehtäviä.

Katso tarkemmat ohjeet alla olevasta videosta (osa 4, 0:43)

Helpoin tapa lisätä opiskeltavaa sisältöä kurssillesi on hyödyntää Reactoredin valmiita oppitunteja. Kaikki yleisessä jaossa olevat oppitunnit ovat muiden kieltenopettajien tekemiä. Klikkaa Kopioi oppitunti -painiketta oikeassa yläkulmassa.

Kopioi oppitunteja -näkymässä, voit suodattaa oppitunteja hakusanojen, organisaation, taitotason, vaikeustason sekä koulutustason mukaan. Valitse sopivat hakukriteerit alasvetovalikoista ja klikkaa etsi-painiketta.

Liikuttamalla hiiresi oppituntikortin päälle, näet sivun oikeassa reunassaoppitunnin sisällön. Kopioidaksesi valitsemasi oppitunnit, klikkaa kyseistä oppituntikorttia ja klikkaa lopuksi kopioi -painiketta.

Kun kopioit oppitunteja kurssiisi, ne eivät ole automaattisesti näkyvissä oppijoillesi. Voit tarkastella ja muokata oppitunnin sisältöä klikkaamalla oppituntikorttia. Kun haluat jakaa oppitunnin kurssilaisillesi, klikkaa muokkausnäkymästä näkyvissä-painiketta.

Kaikki valmiit oppitunnit, jotka kopioit kurssiisi on automaattisesti nimetty oppitunnin nimellä, sekä copy -päätteellä. Voit muokata oppitunnin nimeä klikkaamalla oppituntikortin oikean yläkulman kolmea pistettä ja valitsemalla ”muokkaa”.

Siirry tästä opastavaan videoon (osa 3, 0:35).

Helppo tapa tuottaa opetusmateriaalia on hyödyntää olemassa olevia sana- ja lauselistoja. Voit muuntaa tällaiset listat helposti valmiiksi tehtäviksi käyttämällä tehtävägeneraattoria. Klikkaa Uusi oppitunti -painiketta ja syötä tarvittavat tiedot. Klikkaa Luo oppitunti -painiketta.

Kun olet luonut uuden oppitunnin, klikkaa oikeasta yläkulmasta Tehtävägeneraattori-painiketta ladataksesi siihen olemassa olevia sanastoja, lauselistoja tai esimerkiksi artikkeleita. Klikkaa Lista-painiketta ja liitä sana- tai lauselista kenttään.

Valitse valikosta onko kyseessä sana- vai lauselista ja valitse erotinmerkki. Klikkaa lopuksi Luo tehtävät -painiketta. Voit myös liittää valmiin tekstin, josta tehtävägeneraattori erottelee sanat valmiiksi sana- ja lausetehtäviksi. Kun järjestelmä on luonut tehtävät, merkitse tehtävät, jotka haluat sisällyttää oppituntiisi valitsemalla ne vihreällä väkäsellä. Klikkaa lopuksi Tallenna tehtävät ja vahvista valinta. 

Siirry tästä opastavaan videoon.

Jakaaksesi kursseja ryhmälle klikkaa RYHMÄT -välilehteä. Klikkaa haluamastasi ryhmäkortista LISÄÄ KURSSI -valintaa. Tämä avaa kurssihakemiston, josta voit jakaa ryhmällesi omia tai yleisessä jaossa olevia kursseja.

Voit seurata oppijan etenemistä ARVIOINTI -välilehdeltä. Arviointinäkymästä näet, mitkä jakamistasi oppitunneista kukin oppija on suorittanut, kuinka monta kertaa oppituntia on harjoiteltu, mitä oppimistyyliä on käytetty sekä kuinka tunnissa on onnistuttu.

Klikkaa lisätiedot ja tietomuoto -painikkeita vaihtaaksesi näytettäviä tuloksia. Oikean yläkulman liukusäätimellä voit säätää oppitunnin läpipääsyyn vaadittavaa osaamistasoa.

Siirry tästä opastavaan videoon.

Testataksesi oppijoiden oppimista, voit muuntaa oppitunteja kokeiksi. Kokeita voi myös tehdä alusta alkaen itse.

Klikkaa kolmea pistettä oppituntikortin yläkulmasta muokataksesi oppituntia. Klikkaa Tee tästä oppitunnista koe -painiketta. Tämän jälkeen voit nimetä kokeen uudelleen ja muokata sen sisältöä. Voit esikatsella koetta ennen sen julkaisemista. Kokeet tunnistaa valkoisesta oppituntikortista. Muista varmistaa, että koe on näkyvissä oppijoille. Vaikka koe on näkyvissä oppijoille kurssin oppitunneissa, ei sitä voi suorittaa ennen kuin se on julkaistu.

Julkaistaksesi kokeen suorittamista varten, avaa oppituntikortti yläkulman kolmesta pisteestä ja valitse Julkaise. Tämän jälkeen valitse ryhmä, jolle koe jaetaan, sekä suorittamiseen varattu aika. Kun koe on pidetty voit tarkistaa kokeen ARVIOINTI -välilehdellä. Valitse koe arviointinäkymästä ja pisteytä uniikit väärät vastaukset klikkaamalla sopivan pistemäärän painiketta. Reactored tarkastaa puolestasi oikeat sekä tyhjäksi jätetyt vastaukset. 

 Huom! Järjestelmä näyttää vain uniikit virheet! Samanlaiset vastaukset pisteytetään automaattisesti. Jos pidät saman kokeen toiselle ryhmälle, Reactored hyödyntää aiemmintarkistamiesi vastausten pisteytyksiä ja sinun tarvitsee korjata vain uudet uniikit virheet.

Siirry tästä opastavaan videoon.

Ohjeistavat videot

Näin navigoit Reactored -käyttöympäristössä

Osa 1 — Navigointi Reactored-käyttöympäristössä

Tämä video opastaa löytämään  Reactoredista kaiken tärkeimmän. Säädä asetuksia, luo omaa sisältöä tai etsi sopivaa materiaalia valmiista sisällöistä.

Luo opiskelijaryhmä

Osa 2 — Näin luot opiskelijaryhmiä ja lisäät niihin opiskelijoita 

Luo opiskelijaryhmä ja kutsukoodi organisaatiollesi.

Luo kurssi

Osa 3 — Näin luot uusia kursseja Reactorediin

Tässä videossa opit luomaan uuden kurssin, kopioimaan valmista materiaalia ja jakamaan sen ryhmällesi.

 

Luo uusi oppitunti

Osa 4 — Uuden oppitunnin luominen ja tehtävätyypin esittely

Tällä videolla opit luomaan uuden oppitunnin ja perehdyt Reactoredin erilaisiin tehtävätyyppeihin.

Tehtävägeneraattori

Osa 5 — Materiaalin koostaminen alle minuutissa 

Luo automaattisesti oppitunteja mistä tahansa tekstimateriaalista – esimerkiksi sana- tai lauselistoista.

Kokeen luominen

Osa 6 — Näin luot kokeen Reactoredissa

Voit luoda helposti kokeen koostamistasi oppitunneista. Muuta pisteytystä, säädä tehtäviä ja julkaise koe oppilaille – niin helppoa se on!

Kokeiden arviointi

Osa 7 — Kokeiden arvioiminen Reactoredissa

Reactored arvostelee kokeet automaattisesti ainutlaatuisen arviointiominaisuuden avulla. Tämän ansiosta säästät oopettajana jopa 79 % ajasta, joka normaalisti kokeen tarkastamiseen kuluu.

Arviointityökalu

Osa 8 — Arviointityökalu

Reactored tarkkailee automaattisesti oppilaiden tuloksia. Opettajat voivat siten helposti arvioida tuloksia sekä ryhmätasolla että oppilaskohtaisella tasolla.

Oppilaiden ohje

Osa 9 — Reactored opiskelijoiden näkökulmasta

Tällä videolla havainnollistetaan, miltä Reactored näyttää ja kuinka se toimii opiskelijoiden näkökulmasta. Tämä video kannattaa jakaa opiskelijaryhmällesi silloin, kun aloitatte ensimmäistä kertaa kurssin opiskelemisen Reactoredilla.

Ladattava opettajan ohje

Tutustu Reactoredin ominaisuuksiin kattavan ohjepaketin avulla. Avaa pdf. tiedosto, voit myös ladata sen koneellesi.

Copyright © 2020 Reactored powered by Sanako. All rights reserved.