Finsku-oppimateriaalilla opiskeltu jo 12 800 kertaa

Kesäkuussa 2022 julkaistu Finsku-oppimateriaali on tavoittanut suuren yleisön.

Yhteistyöhankkeena toteutettu suomen kielen sähköinen oppimateriaali Finsku julkaistiin kesäkuussa 2022 ukrainalaisia varten. 

Ilmainen oppimateriaali on saavuttanut suuren suosion, sillä 27.10.2022 materiaalia oli opiskeltu jo yli 12 800 kertaa. Suomeen saapuneille lähes 45 000 ukrainalaiselle ei ollut aiemmin olemassa yhtenäistä suomen kielen alkeisiin suunnattua materiaalia.

Finsku onkin suunniteltu tukemaan kaikkia ukrainalaisia, jotka haluavat parantaa kielellisiä valmiuksiaan esimerkiksi Suomessa asumista, opiskelemista ja työskentelemistä varten.

Materiaali toimii selaimessa osoitteessa www.reactored.com/finsku ja sitä voi käyttää sekä tietokoneella että kaikilla älylaitteilla, myös ilman rekisteröitymistä.

Kuudesta moduulista koostuva materiaali tukee itsenäistä kielen perusteiden oppimista kieliopin, tärkeimpien sanastojen ja näihin liittyvien monipuolisten harjoitusten avulla.

Harjoittelu sisältää kirjoittamista, monivalintatehtäviä, lausumista sekä kuullunymmärtämistä.

Hankkeen rahoittajina ovat toimineet Reactoredin lisäksi Elinkeinoelämän keskusliitto sekä Teknologiateollisuus ry. Oppimateriaalin ovat luoneet kieltenopettajat Heidi Sippola ja Essi Markoff. Kielentarkistus- ja käännöstyössä hanketta ovat tukeneet Tampereen ja Itä-Suomen yliopistojen kielikeskukset. Oppimateriaaleissa hyödynnetään Yle:n suomen kielen videomateriaaleja.

Suomen kielen alkeet on saatavilla koulutuskäyttöön nyt myös englannin ja venäjän lähtökielillä

Olemme julkaisseet Finskun nyt myös suomea kouluttavien organisaatioiden käyttöön, opetuskäytössä saatavilla on ukraina-suomi -kieliparin lisäksi englanti-suomi ja venäjä-suomi -kieliversioinnit.

Organisaatiolisenssin avulla opettajat saavat käyttöönsä monipuoliset ryhmänhallinnan ja arvioinnin työkalut sekä mahdollisuuden rakentaa/muokata joustavasti omia harjoituspaketteja olemassa olevan Finsku-oppimateriaalin rinnalle.

Tykkäsitkö tästä? Seuraa meitä somessa

Facebook
LinkedIn
Twitter