Finsku-oppimateriaalilla opiskeltu jo 12 800 kertaa

Finsku suomen kielen alkeita opiskelu jo 12 800 kertaa!

Yhteistyöhankkeena toteutettu suomen kielen sähköinen oppimateriaali Finsku julkaistiin kesäkuussa 2022 ukrainalaisia varten. 

Ilmainen oppimateriaali on saavuttanut suuren suosion, sillä 27.10.2022 materiaalia oli opiskeltu jo 12 800 kertaa. Suomeen saapuneille lähes 30 000 ukrainalaiselle ei ollut aiemmin olemassa yhtenäistä suomen kielen alkeisiin suunnattua materiaalia.

Finsku onkin suunniteltu tukemaan kaikkia ukrainalaisia, jotka haluavat parantaa kielellisiä valmiuksiaan esimerkiksi Suomessa asumista, opiskelemista ja työskentelemistä varten.

Materiaali toimii selaimessa osoitteessa www.reactored.com/finsku ja sitä voi käyttää sekä tietokoneella että kaikilla älylaitteilla, myös ilman rekisteröitymistä.

Kuudesta moduulista koostuva materiaali tukee itsenäistä kielen perusteiden oppimista kieliopin, tärkeimpien sanastojen ja näihin liittyvien monipuolisten harjoitusten avulla.

Harjoittelu sisältää kirjoittamista, monivalintatehtäviä, lausumista sekä kuullunymmärtämistä.

Hankkeen rahoittajina ovat toimineet Reactoredin lisäksi Elinkeinoelämän keskusliitto sekä Teknologiateollisuus ry. Oppimateriaalin ovat luoneet kieltenopettajat Heidi Sippola ja Essi Markoff. Kielentarkistus- ja käännöstyössä hanketta ovat tukeneet Tampereen ja Itä-Suomen yliopistojen kielikeskukset. Oppimateriaaleissa hyödynnetään Yle:n suomen kielen videomateriaaleja.

Suomen kielen alkeet saatavilla organisaatioille nyt myös englannin ja venäjän lähtökielillä

Olemme julkaisseet Finskun nyt myös suomea kouluttavien organisaatioiden käyttöön, ja saatavilla on ukraina-suomi -kieliparin lisäksi englanti-suomi ja venäjä-suomi -materiaalit.

Organisaatiolisenssi avaa monipuoliset ryhmänhallinnan ja arvioinnin työkalut organisaatioiden käyttöön.

Keuda

Keuda

asiakastarinat Keuda: Reactored-kieltenoppimisympäristöä käytetään laajasti kaikilla toimipisteillä ammattikielten ja YTO-kielten opetukseen Reactored ja Keski-Uudenmaan koulutusyhtymä Keuda ovat tehneet yhteistyötä kieltenopetuksessa on vuodesta 2019 lähtien. Reactoredia

Lue lisää »

Tykkäsitkö tästä? Seuraa meitä somessa

Facebook
LinkedIn
Twitter