Finsku-oppimateriaalia opiskeltu jo 18 000 kertaa

Finsku suomen kielen alkeita opiskeltu jo yli 18 000 kertaa!

Yhteistyöhankkeena toteutettu suomen kielen sähköinen oppimateriaali Finsku julkaistiin kesäkuussa 2022 ukrainalaisia varten. 

Verkossa toimiva oppimateriaali on saavuttanut suuren suosion, sillä materiaalia on opiskeltu jo yli 18 000 kertaa. Suomeen saapuneille lähes 45 000 ukrainalaiselle ei ollut aiemmin olemassa yhtenäistä suomen kielen alkeisiin suunnattua oppimateriaalia.

Finsku onkin suunniteltu tukemaan kaikkia maahan saapuvia, jotka haluavat parantaa kielellisiä valmiuksiaan esimerkiksi Suomessa asumista, opiskelemista ja työskentelemistä varten.

Materiaali toimii selaimessa osoitteessa www.reactored.com/finsku ja sitä voi käyttää sekä tietokoneella että kaikilla älylaitteilla, myös ilman rekisteröitymistä.

Kuudesta moduulista koostuva materiaali tukee itsenäistä kielen perusteiden oppimista kieliopin, tärkeimpien sanastojen ja näihin liittyvien monipuolisten harjoitusten avulla. Oppimateriaalin avulla on mahdollista harjoitella kielen perusteita A2.1 tasolle saakjka.

Harjoittelu sisältää kirjoittamista, monivalintatehtäviä, lausumista sekä kuullunymmärtämistä.

Hankkeen rahoittajina ovat toimineet Reactoredin lisäksi Elinkeinoelämän keskusliitto sekä Teknologiateollisuus ry. Oppimateriaalin ovat luoneet kieltenopettajat Heidi Sippola ja Essi Markoff. Kielentarkistus- ja käännöstyössä hanketta ovat tukeneet Tampereen ja Itä-Suomen yliopistojen kielikeskukset. Oppimateriaaleissa hyödynnetään myös yhteistyökumppanina toimivan Yle oppimisen suomen kielen videomateriaaleja.

Suomen kielen alkeet saatavilla organisaatioille nyt myös englannin ja venäjän lähtökielillä

Olemme julkaisseet Finskun nyt myös suomea kouluttavien organisaatioiden käyttöön, opetuskäytössä saatavilla on ukraina-suomi -kieliparin lisäksi englanti-suomi ja venäjä-suomi -kieliversioinnit.

Organisaatiolisenssin avulla opettajat saavat käyttöönsä monipuoliset ryhmänhallinnan ja arvioinnin työkalut sekä mahdollisuuden rakentaa/muokata joustavasti omia harjoituspaketteja olemassa olevan Finsku-oppimateriaalin rinnalle.

Tykkäsitkö tästä? Seuraa meitä somessa

Facebook
LinkedIn
Twitter