Ota Reactored käyttöösi seuraamalla alla olevia ohjeita!

Itsenäinen käyttöönotto onnistuu ohjevideoiden avustamana helposti.

1. Tilaa tunnukset Reactorediin ja rekisteröidy

Alta löydät ohjeet siihen, kuinka tilaat meiltä tunnukset tai ilmaisen kokeilun koulullesi, sekä miten rekisteröidyt palveluun ja liityt oman organisaatiosi alle.

Tilaa meiltä tunnukset täyttämällä yhteydenottolomake. Reactoredia on myös mahdollista kokeilla ilmaiseksi 30 päivän ajan, voit tilata koulullesi ilmaisen kokeilun tästä.

Luomme Reactorediin profiilin organisaatiollenne ja saatte sähköpostitse tunnukset kirjautumiseen kahden päivän sisällä.

Kartoitetaan yhdessä koulunne kieltenoppimisen tarpeita. Voit olla yhteydessä meihin suoraan puhelimitse tai sähköpostitse:

Kari Savolainen:
kari.savolainen@reactored.com 
+358 40 537 0375

Opettajan tulee rekisteröityä palveluun osoitteessa:  https://app.reactored.com 

Täytä vaaditut kentät, joissa kysytään nimi- ja sähköpostiosoitetiedot ja klikkaa rekisteröidy-painiketta. 

Vaihtoehtoisesti voit kirjautua sovellukseen omilla Google-, Office365 tai MPASSid-tunnuksillasi, jolloin sinun ei tarvitse täyttää tietojasi lomakkeelle. Valitse silloin kirjautumistavaksi jokin näistä.

Kirjautumisen jälkeen sinut ohjataan ensivaiheiden läpi (katso viereiset ohjeet ”Ensikirjautuminen”).

2. Yleiset asetukset

Alta löydät ohjeet sovelluksen yleisiin asetuksiin, kuten miten vaihdat kieliparia tai näkymää sovelluksessa, sekä kuinka luot ryhmiä. Tämän jälkeen voit kutsua oppilaasi käyttämään Reactoredia.

Rekisteroinnin jälkeen sinut ohjataan seuraavien vaiheiden läpi:

  1. kieliparin valinta
  2. opettajan kirjautumiskoodin syöttäminen
  3. ensimmäisen oppimisryhmän luominen
  4. tietojen tallentaminen oppilaiden kutsumiseksi

Huomioi, että jokainen oppilaitoksesi opettaja liittyy samalla opettajan kirjautumiskoodilla, joka on oppilaitoskohtainen. Koodi liittää opettajat automaattisesti oppilaitoksen tilille.

Kun luot ensimmäistä ryhmääsi, anna ryhmälle nimi, lisää halutessasi kuva, ja aseta alkamis- ja päättymispäivä. Sen jälkeen valitse, haluatko että ryhmä näkee ainoastaan jakamasi materiaalit vai myös muut Reactoredin sisältämät materiaalit. Valitse, haluatko että ryhmä poistetaan päättymispäivänä. 

Huomaa, että näitä tietoja pääsee muokkaamaan myöhemmässäkin vaiheessa RYHMÄT-välilehdellä.

Mikäli oppija on jo Reactored-käyttäjä, kutsu hänet ryhmään liittymislinkillä (tällöin uutta käyttäjää ei luoda). Mikäli hän ei ole vielä kirjautunut Reactorediin, käytä liittymislinkkiä, joka luo uuden käyttäjälisenssin.

Ensikirjautumisen yhteydessä luot ensimmäisen ryhmäsi. Jatkossa pääset luomaan oppijoillesi ryhmiä siirtymällä ensin navigointipalkista ryhmät -välilehdelle ja klikkaamalla Luo ryhmä -painiketta, jonka löydät sivun yläpalkista.

Täydennä kenttiin ryhmän nimi, kuvaus ja lisää ryhmällesi kuva kuvakirjastosta.

Muista tarkistaa, että lähde- jakohdekieli ovat oikein kun teet uutta ryhmää.

Siirry tästä opastavaan videoon (osa 3).

Oppijoille, joilla ei ennestään ole Reactored-käyttäjätunnusta, voit luoda kirjautumiskoodin, jonka avulla oppija liittyy kurssillesi ilman erillistä rekisteröitymistä. Valitse vain luotavien koodien määrä ja klikkaa lisää -painiketta. Tällöin järjestelmä luo valitsemasi määrän uniikkeja kirjautumiskoodeja, jotka muodostuvat ikkunan oikeaan reunaan. Klikkaa lopuksi päivitä-painiketta

Kun oppija liittyy organisaatioon kirjautumiskoodilla häntä pyydetään luomaan käyttäjänimi (pakollinen tieto) sekä kirjoittamaan etu- ja sukunimi (vapaaehtoinen). Jotta opettaja pystyy tunnistamaan oppijat arviointinäkymässä, opettaja voi muokata itselleen näkyvää oppijan nimeä.

Mikäli oppijalla on olemassa oleva Reactored-käyttäjätunnus, mutta hän ei ole liittynyt koulun organisaatioon, voit luoda ryhmääsi kutsukoodin. Kohdassa Luo ryhmäkutsu klikkaa Valitse -painiketta ja luo ryhmälle kutsukoodi, jonka tulee olla vähintään kuuden merkin pituinen. Lisää lopuksi kutsukoodillesi voimassaoloaika, sekä enimmäiskäyttäjämäärä. Klikkaa lopuksi Tallenna-painiketta. 

Siirry tästä opastavaan videoon (osa 3).

Katso myös oppilaan käyttöön opastava video (osa 10)

Opettajat voivat vaihtaa näkymää opettaja- ja oppilastilan välillä.

Eri näkymään pääsee sovelluksessa klikkaamalla navigointipalkissa olevaa opettaja/oppilastila-painiketta. 

Opettajatilassa pääset luomaan opetusmateriaalia, hallinnoimaan opetusryhmiä, sekä seuraamaan oppijoiden etenemistä arviointityökalun avulla. Oppilastilassa voit puolestaan tarkastella luomaasi sisältöä oppilaan näkymän kautta.

Siirry tästä opastavaan videoon (osa 2, 01:00)

3. Aloita opettaminen

Kun olet ottanut sovelluksen onnistuneesti käyttöön, on aika lisätä ensimmäiset kurssimateriaalit ryhmäsi kansioon. Alla ohjeet, kuinka voit hyödyntää Reactoredin valmista materiaalipankkia tai luoda omaa sisältöä.

Helpoin tapa lisätä opiskeltavaa sisältöä kurssillesi on hyödyntää Reactoredin valmiita kursseja ja oppitunteja.

Kurssit

Mene Luo materiaalia -välilehdelle, ja klikkaa oikeasta yläkulmasta Etsi kursseja-nappia. Valitse haluamasi kurssi ja kopioi se kurssikirjastoosi. Sen jälkeen klikkaa kurssin jakonappia ja jaa se haluamallesi ryhmälle tai ryhmille. 

Oppitunnit

Kurssikansion sisällä, klikkaa Kopioi oppitunteja -painiketta oikeassa yläkulmassa.

Hakunäkymässä voit suodattaa oppitunteja hakusanojen, organisaation, taitotason, vaikeustason sekä koulutustason mukaan. Valitse sopivat hakukriteerit alasvetovalikoista ja klikkaa etsi-painiketta.

Liikuttamalla hiiresi oppituntikortin päälle, näet sivun oikeassa reunassaoppitunnin sisällön. Kopioidaksesi valitsemasi oppitunnit, klikkaa kyseistä oppituntikorttia ja klikkaa lopuksi kopioi -painiketta.

Kun kopioit oppitunteja kurssiisi, ne eivät ole automaattisesti näkyvissä oppijoillesi. Voit tarkastella ja muokata oppitunnin sisältöä klikkaamalla oppituntikorttia. Kun haluat jakaa oppitunnin kurssilaisillesi, klikkaa muokkausnäkymästä näkyvissä-painiketta.

Kaikki valmiit oppitunnit, jotka kopioit kurssiisi on automaattisesti nimetty oppitunnin nimellä, sekä copy -päätteellä. Voit muokata oppitunnin nimeä klikkaamalla oppituntikortin oikean yläkulman kolmea pistettä ja valitsemalla ”muokkaa”.

Siirry tästä opastavaan videoon (osa 4, 0:35)

Siirry ensin navigointipalkista Luo materiaalia -välilehdelle. Klikkaa sivulla Uusi kurssikansio-painiketta luodaksesi kurssin ja täytä pyydetyt tiedot. Klikkaa kurssikansiota avataksesi kurssin muokkaamista varten. Voit myös hyödyntää järjestelmästä löytyviä valmiita kursseja klikkaamalla sivun yläpalkista etsi kursseja- painiketta.

Muista aina tarkistaa, että valitsemasi kieliparivalinnat ovat oikein. Mikäli opetat useampaa kieltä, muista vaihtaa kielipari aina opetettavan kielen mukaan ennen uuden kurssin luomista.

Siirry tästä opastavaan videoon.

Voit luoda kurssikansion sisällä uuden oppitunnin Uusi oppitunti -painikkeen kautta. Anna oppitunnille nimi, aihe sekä kuvaus ja säädä vaikeusastetta. Tagit parantavat oppituntien löydettävyyttä oppituntihaussa.

Luotuasi oppituntipohjan, voit alkaa lisätä siihen tehtäviä. Voit valita eri tehtävätyyppien joukosta tarpeisiisi sopivia harjoituksia, esimerkiksi sana-, lause-, kielioppi-, kuva-, video-, teksti-, tai produktiivisia tehtäviä.

Katso tarkemmat ohjeet alla olevasta videosta (osa 5, 0:43)

Helppo tapa tuottaa opetusmateriaalia on hyödyntää olemassa olevia sana- ja lauselistoja. Voit muuntaa tällaiset listat helposti valmiiksi tehtäviksi käyttämällä tehtävägeneraattoria. Klikkaa Uusi oppitunti -painiketta ja syötä tarvittavat tiedot. Klikkaa Luo oppitunti -painiketta.

Kun olet luonut uuden oppitunnin, klikkaa oikeasta yläkulmasta Tehtävägeneraattori-painiketta ladataksesi siihen olemassa olevia sanastoja, lauselistoja tai esimerkiksi artikkeleita. Klikkaa Lista-painiketta ja liitä sana- tai lauselista kenttään.

Valitse valikosta onko kyseessä sana- vai lauselista ja valitse erotinmerkki. Klikkaa lopuksi Luo tehtävät -painiketta. Voit myös liittää valmiin tekstin, josta tehtävägeneraattori erottelee sanat valmiiksi sana- ja lausetehtäviksi. Kun järjestelmä on luonut tehtävät, merkitse tehtävät, jotka haluat sisällyttää oppituntiisi valitsemalla ne vihreällä väkäsellä. Klikkaa lopuksi Tallenna tehtävät ja vahvista valinta. 

Siirry tästä opastavaan videoon.

Jakaaksesi kursseja ryhmälle klikkaa RYHMÄT -välilehteä. Klikkaa haluamastasi ryhmäkortista LISÄÄ KURSSI -valintaa. Tämä avaa kurssihakemiston, josta voit jakaa ryhmällesi omia tai yleisessä jaossa olevia kursseja.

Voit seurata oppijan etenemistä ARVIOINTI -välilehdeltä. Arviointinäkymästä näet, mitkä jakamistasi oppitunneista kukin oppija on suorittanut, kuinka monta kertaa oppituntia on harjoiteltu, mitä oppimistyyliä on käytetty sekä kuinka tunnissa on onnistuttu.

Klikkaa lisätiedot ja tietomuoto -painikkeita vaihtaaksesi näytettäviä tuloksia. Oikean yläkulman liukusäätimellä voit säätää oppitunnin läpipääsyyn vaadittavaa osaamistasoa.

Siirry tästä opastavaan videoon.

Testataksesi oppijoiden oppimista, voit muuntaa oppitunteja kokeiksi. Kokeita voi myös tehdä alusta alkaen itse.

Klikkaa kolmea pistettä oppituntikortin yläkulmasta muokataksesi oppituntia. Klikkaa Tee tästä oppitunnista koe -painiketta. Tämän jälkeen voit nimetä kokeen uudelleen ja muokata sen sisältöä. Voit esikatsella koetta ennen sen julkaisemista. Kokeet tunnistaa valkoisesta oppituntikortista. Muista varmistaa, että koe on näkyvissä oppijoille. Vaikka koe on näkyvissä oppijoille kurssin oppitunneissa, ei sitä voi suorittaa ennen kuin se on julkaistu.

Julkaistaksesi kokeen suorittamista varten, avaa oppituntikortti yläkulman kolmesta pisteestä ja valitse Julkaise. Tämän jälkeen valitse ryhmä, jolle koe jaetaan, sekä suorittamiseen varattu aika. Kun koe on pidetty voit tarkistaa kokeen ARVIOINTI -välilehdellä. Valitse koe arviointinäkymästä ja pisteytä uniikit väärät vastaukset klikkaamalla sopivan pistemäärän painiketta. Reactored tarkastaa puolestasi oikeat sekä tyhjäksi jätetyt vastaukset. 

 Huom! Järjestelmä näyttää vain uniikit virheet! Samanlaiset vastaukset pisteytetään automaattisesti. Jos pidät saman kokeen toiselle ryhmälle, Reactored hyödyntää aiemmintarkistamiesi vastausten pisteytyksiä ja sinun tarvitsee korjata vain uudet uniikit virheet.

Siirry tästä opastavaan videoon.

Ladattava opettajan ohje

Tutustu Reactoredin ominaisuuksiin kattavan ohjepaketin avulla. Avaa pdf. tiedosto, voit myös ladata sen koneellesi.

Ohjevideot

Näin aloitat Reactoredin käytön

Osa 1 — Aktivoi opettajatilisi

Videossa esitettyjä vaiheita seuraamalla saat Reactoredin ominaisuudet nopeasti käyttöösi. 

Luo kurssi

Osa 2 — Näin luot uusia kursseja Reactorediin

Tässä videossa opit luomaan uuden kurssin, kopioimaan valmista materiaalia ja jakamaan sen ryhmällesi.

 

Luo uusi oppitunti

Osa 3 — Uuden oppitunnin luominen ja tehtävätyypin esittely

Tällä videolla opit luomaan uuden oppitunnin ja perehdyt Reactoredin erilaisiin tehtävätyyppeihin.

Tehtävägeneraattori

Osa 4 — Rakenna interaktiivisia harjoituksia alle minuutissa!

Luo automaattisesti oppitunteja mistä tahansa tekstimateriaalista – esimerkiksi sana- tai lauselistoista.

Kokeen luominen

Osa 5 — Näin luot kokeen Reactoredissa

Voit luoda helposti kokeen koostamistasi oppitunneista. Muuta pisteytystä, säädä tehtäviä ja julkaise koe oppilaille – niin helppoa se on!

Kokeiden arviointi

Osa 6 — Kokeiden arvioiminen Reactoredissa

Reactored arvostelee kokeet automaattisesti ainutlaatuisen arviointiominaisuuden avulla. Tämän ansiosta säästät oopettajana jopa 79 % ajasta, joka normaalisti kokeen tarkastamiseen kuluu.

Aukkotehtävät

Osa 7 — Aukkotehtävän eri mahdollisuudet

Voit rakentaa aukkotehtäviä suoraan pitkästä tekstistä tai virke kerrallaan. Lisää aukot klikkaamalla ja valitse sopiva vastaustapa. Reactoredin aukkotehtävissä oppilas voi vastata kolmella eri tavalla:
1.Valitsemalla
2.Kirjoittamalla
3.Puhumalla

Arviointityökalu

Osa 8 — Arviointityökalu

Reactored tarkkailee automaattisesti oppilaiden tuloksia. Opettajat voivat siten helposti arvioida tuloksia sekä ryhmätasolla että oppilaskohtaisella tasolla.10

Oppilaiden ohje

Osa 9 — Reactored opiskelijoiden näkökulmasta

Tällä videolla havainnollistetaan, miltä Reactored näyttää ja kuinka se toimii opiskelijoiden näkökulmasta. Tämä video kannattaa jakaa opiskelijaryhmällesi silloin, kun aloitatte ensimmäistä kertaa kurssin opiskelemisen Reactoredilla.

Copyright © 2022 Reactored powered by Sanako. All rights reserved.