Krista Jokinen: Reactoredin avulla helpotimme opettajien manuaalista työtä

Krista Jokinen toimii suomen kielen opetuksesta vastaavana opettajana Finest Futurella. Yritys tuo maahan kielitaitoisia työntekijöitä ja opiskelijoita, joille annetaan kielikoulutusta jo lähtömaassa. Kristalla on kokemusta suomen kielen opetuksesta kymmenen vuoden ajalta. Hän halusi lähteä tekemään jotakin uutta opetusalalla, ja perusti aluksi oman kieltenopetukseen keskittyneen yrityksen. Myöhemmin yritys yhdistettiin Finest Futureen, jonka osakas Krista on virallisesti ollut kesäkuusta 2022 lähtien.

Mitä Finest Future tekee ja mikä on yrityksen missio?

”Tuomme Suomeen kielitaitoista porukkaa, sekä nuoria että työikäisiä ihmisiä. Meille oleellista on se, että kun opiskelijat tulevat Suomeen niin he puhuvat suomea. Eli sen takia opetamme kielen jo lähtömaassa.”

Krista kertoo: ”Ihmisiä tulee tällä hetkellä jopa paristakymmenestä maasta, mutta selvästi eniten Vietnamista ja Myanmarista. Ensimmäinen pilottiryhmä aloitti vuonna 2020. Alkuvaiheessa näistä maista on tullut lähinnä opiskelijoita, reilu 100 henkeä. Työntekijäpuolelta tulee etenkin hoitajia, joista ensimmäinen porukka on vasta tulossa”.

Reactored valikoitui automaatioiden ja kieliin erikoistumisen ansiosta

Finest Futurella etsittiin alustaa, joka antaisi opiskelijoille palautetta siitä, miten he etenevät. Tavoitteena oli siis helpottaa opettajan manuaalisen työn määrää, ja tähän käyttöön Reactored osoittautui sopivaksi.

”Meillä oli aluksi muita alustoja, kuten Moodle, mutta Reactored tarjosi enemmän automaatiota ja vähemmän manuaalista työtä, ja sillä pystyi tehdä hyvin monipuolisia ja kiinnostavia tehtäviä opiskelijoille. Kone korjaa ne automaattisesti, jolloin opettajan ei tarvitse siihen perehtyä. Reactored on tehty nimenomaan kieltenopetukseen, mikä oli meille oleellinen asia, sillä kielenopetus on erilaista kuin monen muun aineen opetus”, Krista kertoo.

”Olemme Reactoredin kanssa olleen erittäin tyytyväisiä siihen, että kun ehdotamme jotakin niin siellä alkaa saman tien pyörät pyörimään ja kaverit alkaa miettiä, miten asioita voisi ratkaista. Se on ollut kauhean kiva.”

krista jokinen peter vesterbacka
Kirsta Jokinen ja Peter Vesterbacka työskentelevät helpottaakseen työvoimapulaa Suomessa. Kuva: aamulehti

Kielikoulutuksen pioneeri opettaa eri alojen opiskelijoita kielissä

Opiskelijoita tulee Finest Futurelle koko ajan lisää ja kaikki ottavat Reactoredin käyttöönsä. Kieltenopettajat tekevät itse opiskelijoille jaettavat opetusmateriaalit. Opiskelijat saavat käyttöönsä myös muut valmiit Reactoredista löytyvät materiaalit. ”Pyrimme koko ajan lisäämään tehtävämassaa ja hoitajaspesifejä tehtäviä oppimisympäristöön. Myös ammattikouluopiskelijoita saapuu eri aloille, ainakin hius- ja kauneusalalle, ja näille luodaan omat kieltenopetusmateriaalit”, Krista kertoo.

Finest Future on pioneeri toiminnassa, jossa opiskelijoille annetaan kielikoulutusta järjestelmällisesti jo lähtömaassa. Kirsta kuvailee toiminnan tarvetta: ”Kun henkilö on jo saapunut Suomeen, on hieman myöhäistä alkaa opettaa hänelle kieltä. Meillä on kumppanit, joiden avulla löydämme lähtijöiksi halukkaita henkilöitä. Keväällä olin itsekin mukana Vietnamin matkalla, jossa vierailtiin kouluissa ja promottiin Suomea ruohonjuuritasolla. Aina löytyy joitakin kiinnostuneita!”.

Tykkäsitkö tästä? Seuraa meitä somessa

Facebook
LinkedIn
Twitter