TEHTÄVÄGENERAATTORI

Luo tekstistä tehtäviä yhdessä minuutissa!

Ihanan helppo tapa luoda tehtäviä.

Internetistä löytyy paljon ilmaisia kieltenopiskelun sanatehtäviä sekä digitaalisia oppimisympäristöjä, jotka tarjoavat ilmaista sisältöä rajatusti. Näitä sisältöjä on hauska ja helppo jakaa oppilaille etenkin silloin, kun ei ole ehtinyt valmistella oppitunnin sisältöä perusteellisesti. Palvelevatko nämä ratkaisut oppimista pitkällä aikavälillä? Eivät parhaalla tavalla. Ongelmaksi muodostuvat sisältöjen hajanaisuus sekä mukauttaminen osaamistasoon.

Miltä kuulostaisi, jos saisit laadittua kieltenopiskelun tehtäviä mistä tahansa tekstistä vain sormia napauttamalla? Reactoredin tehtävägeneraattorilla se onnistuu. Voit käyttää tehtävien tekemiseen vaikkapa valmista tekstiä, kuten ajankohtaista artikkelia tai esimerkiksi Quizletista ladattua sanalistaa.

Entä minkälaisia tehtäviä generaattorilla on mahdollista tehdä? Voit käyttää sitä esimerkiksi sana- ja lausetehtävien tekemiseen. Se pilkkoo tekstiä ja muodostaa niistä harjoituksia – automaattisesti! Järjestelmä ehdottaa tehtäville myös kuvia perustuen tekstin sisältämiin sanoihin. Ennen tallentamista voit helposti muokata kysymyksiä tai poistaa käännösharjoituksista tarpeettomia kohtia.

Miten generaattori toimii? Yksinkertaisesti:

  1. Kopioi tekstikenttään opiskeltavaksi tarkoitettu teksti tai sanalista
  2. Generaattori muodostaa valmiita tehtäviä tekstin pohjalta. Niin helppoa se on!

Katso alla olevalta videolta, kuinka nopeasti tehtävän tekeminen onnistuu! Tarkemmat kirjalliset ohjeet löytyvät videon alta.

 

Ohjeet tehtävän tekemiseen tehtävägeneraattorilla:

Toimi näin:

1.      Mene Luo materiaalia -kohtaan, klikkaa ”uusi oppitunti” ja lisää tavalliseen tapaan oppitunnille nimi, aihepiiri, kuvaus, taso ja tagit. 

2.   Paina lopuksi ”luo oppitunti”-nappia

3.     Avaa oppitunti kortti ja aloita tehtävien rakentaminen kohdasta ”tehtävägeneraattori” (sivun oikeassa yläreunassa)

4.     Valitse tapa, jolla aiot tehdä tehtävän: Artikkeli tai muu teksti = ”lähdeteksti” tai Sana- / Lauselista =”lista

5.  Kopioi tekstikenttään opiskeltavaksi tarkoitettu teksti tai sanalista:

      Lähdeteksti: valitse lähdekieli ja kopioi tekstikenttään opiskeltavaksi tarkoitettu teksti. Sitten valitse sanojen vähimmäispituus, jotta esim. ”and” ”so” -tyyppiset sanat jäävät pois tehtävistä.

Sanalista: liitä sanakäännöslista suoraan tekstikenttään ja määritä erotin -kohtaan merkki, joka käännösten väliin asetetaan ja lisää tarvittaessa välimerkit listaan (esimerkiksi ”=”-merkki)

7.      Paina ”luo tehtävät” -nappia

8.      Käy läpi käännökset ja tee tarvittavat muutokset

9.     Tallenna tehtävä

10.  Tämän jälkeen voit lisätä tehtäviin vastausvaihtoehtoja, muuttaa kysymysten järjestystä ja vaihtaa halutessasi tehtäviin automaattisesti lisättyjä kuvia

11. Esikatselu-napilla voit katsella, miltä tehtävä näyttää oppilaan näkökulmasta

12. Lopuksi aseta tehtävä näkyviin ja näin tehtävä on valmis jaettavaksi oppilaillesi!

 

Muistathan, että koulut voivat kokeilla Reactoredia ilmaiseksi kuukauden ajan!

Tykkäsitkö tästä? Jaa postaus verkostollesi somessa!

Facebook
LinkedIn
Twitter