UUDET TEHTÄVÄTYYPIT: PRODUKTIIVINEN TEHTÄVÄ JA AUKKOTEHTÄVÄ

Kieltenopiskelu Reactoredissa on juuri muuttunut entistäkin monipuolisemmaksi, sillä olemme julkaisseet oppimisympäristöön kaksi unelmien tehtävätyyppiä – produktiivisen tehtävän ja aukkotehtävän! Alla lyhyt esittely näistä tehtävistä sekä uudesta johdanto-kappaleesta.

englannin kielen oppimateriaali

Aukkotehtävä

Aukkotehtävään vastataan joko kirjoittamalla tai valitsemalla oikea vaihtoehto tekstin aukkokohtaan. Tehtävän voi luoda lause kerrallaan tai kokonainen kappale kerrallaan. 

Aloita liittämällä tai kirjoittamalla teksti tekstikenttään ja paina “tallenna”. Tämän jälkeen voit valita tekstiin aukot klikkaamalla sanoja. Luotuasi aukon voit lisätä siihen vihjeitä. Vihje tulee näkyviin aukon oikealle puolelle. Mikäli haluat tehdä aukkotehtävästä “valitse oikea vaihtoehto” -version, voit lisätä vastausten joukkoon hämäyssanoja. Tällöin aukkotehtävä toimii vain pelillisellä tyylillä. Muutos tehtävätyyliin tapahtuu automaattisesti.

Oppilaat voivat harjoitella aukkotehtäviä joko valitsemalla tai kirjoittamalla. Jälkimmäisellä tyylillä tehtynä aukkotehtävä tukee Reactoredin oikeinkirjoitustunnistaja-menetelmää.

Produktiivinen tehtävä

Produktiivisessa tehtävässä voit rakentaa harjoituksia monipuolisesti erilaisilla tehtävänannoilla, eli ei enää pelkkiä käännöstehtäviä. 

Ole luova! Tehtävissä voi hyödyntää useirta eri medioita; tee yksi tehtävä perustuen kuvaan, toinen videoon, kolmas äänitiedostoon ja neljäs tekstiin. Myös vastaustavan voi valita erikseen joko kirjoittamalla tai valitsemalla riippuen siitä, millaisen harjoituksen haluat luoda. Valitse lähdekieli: voit vaihtaa lähdekielen ja kohdekielen toisinpäin tehtävää tehdessäsi. Näin oppilaat voivat harjoitella esimerkiksi suomennoksia. 

Produktiivinen tehtävä eroaa muista tehtävätyypeistä myös siten, että tehtävänannoille voi antaa oman äänitiedoston tai lausumisesimerkin. Lisää uusista tehtävämalleista voit lukea päivitetystä opettajaohjeestamme.

Uusi johdanto-osio

Uuden päivityksen myötä voit lisätä oppituntiin kätevän johdanto-osion, jonka avulla opettajat voivat ohjeistaa käyttäjiä oppituntia varten ennen harjoittelun aloittamista. 

Lisäksi olemme toiveidenne mukaisesti pidentäneet audiotiedoston maksimikestoa yhteen minuuttiin aiemmasta 30 sekunnista. Omien äänitiedostojen lataaminen on myös mahdollista. Tiedostomuoto on mp3, ja niiden maksimikoko on 3 mb.

Odotamme innolla palautettanne näistä uudistuksista! Mikäli jokin jäi vielä askarruttamaan, otathan yhteyttä asiakaspalveluumme!

Tykkäsitkö tästä? Jaa postaus verkostollesi somessa!

Facebook
LinkedIn
Twitter