UUDET TEHTÄVÄTYYPIT: PRODUKTIIVINEN TEHTÄVÄ JA AUKKOTEHTÄVÄ

Kieltenopiskelu Reactoredissa on juuri muuttunut entistäkin monipuolisemmaksi, sillä olemme julkaisseet oppimisympäristöön kaksi unelmien tehtävätyyppiä – produktiivisen tehtävän ja aukkotehtävän! Alla lyhyt esittely näistä tehtävistä sekä uudesta johdanto-kappaleesta.

Reactored aukkotehtävä

Aukkotehtävä

Aukkotehtävään vastataan joko kirjoittamalla tai valitsemalla oikea vaihtoehto tekstin aukkokohtaan. Tehtävän voi luoda lause kerrallaan tai kokonainen kappale kerrallaan. 

Aloita liittämällä tai kirjoittamalla teksti tekstikenttään ja paina “tallenna”. Tämän jälkeen voit valita tekstiin aukot klikkaamalla sanoja. Luotuasi aukon voit lisätä siihen vihjeitä. Vihje tulee näkyviin aukon oikealle puolelle. Mikäli haluat tehdä aukkotehtävästä “valitse oikea vaihtoehto” -version, voit lisätä vastausten joukkoon hämäyssanoja. Tällöin aukkotehtävä toimii vain pelillisellä tyylillä. Muutos tehtävätyyliin tapahtuu automaattisesti.

Oppilaat voivat harjoitella aukkotehtäviä joko valitsemalla tai kirjoittamalla. Jälkimmäisellä tyylillä tehtynä aukkotehtävä tukee Reactoredin oikeinkirjoitustunnistaja-menetelmää.

Produktiivinen tehtävä

Produktiivinen tehtävä on tullut vanhan kielioppitehtävän tilalle. Voit antaa vapaasti eri tehtävänantoja, eli voit luoda paljon muutakin kuin pelkkiä käännöstehtäviä.

Produktiiviseen tehtävään voit valita eri medioita; tee yksi tehtävä perustuen kuvaan, toinen videoon, kolmas äänitiedostoon ja neljäs tekstiin. Myös vastaustavan voi valita erikseen joko kirjoittamalla tai valitsemalla riippuen siitä, millaisen harjoituksen haluat luoda. Valitse lähdekieli: voit vaihtaa lähdekielen ja kohdekielen toisinpäin tehtävää tehdessäsi. Näin oppilaat voivat harjoitella esimerkiksi suomennoksia.

Produktiivinen tehtävä eroaa muista tehtävätyypeistä myös siten, että tehtävänannoille voi antaa oman äänitiedoston tai lausumisesimerkin. Lisää uusista tehtävämalleista voit lukea päivitetystä opettajaohjeestamme.

Uusi johdanto-osio

Uuden päivityksen myötä voit lisätä oppituntiin kätevän johdanto-osion, jonka avulla opettajat voivat ohjeistaa käyttäjiä oppituntia varten ennen harjoittelun aloittamista.

Lisäksi olemme toiveidenne mukaisesti pidentäneet audiotiedoston maksimikestoa yhteen minuuttiin aiemmasta 30 sekunnista. Omien äänitiedostojen lataaminen on myös mahdollista. Tiedostomuoto on mp3, ja niiden maksimikoko on 3 mb.

Odotamme innolla palautettanne näistä uudistuksista! Mikäli jokin jäi vielä askarruttamaan, otathan yhteyttä asiakaspalveluumme!

Rekry: haetaan osaavaa web-ohjelmoijaa

Työpaikkailmoitus:

LIITY TIIMIIN Osaava Web-ohjelmoija! Työpaikkailmoitus: Etsimme osaavaa web-ohjelmoijaa Rouhia Oy kehittää ja toteuttaa Reactored.com -nimistä vieraiden kielten oppimisalustaa, joka on suunnattu oppilaitoksille sekä yrityksille ja

Lue lisää »

Tykkäsitkö tästä? Jaa postaus verkostollesi somessa!

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter