OPPITUNTIEN MERKITSEMINEN REACTOREDISSA

Reactoredin oppimateriaalipankki kasvaa jatkuvasti. Yleisten materiaalien lisäksi myös opettajat jakavat yhä useammin itse tekemiään oppitunteja muiden ryhmien ja koulujen hyödynnettäväksi, mikä on hienoa! Jotta nämä oppitunnit tulisivat löydetyksi hakutoiminnoilla, on tärkeää muistaa merkitä niitä aihepiirien ja avainsanojen eli tagien avulla. Alla lyhyt kertaus siitä, kuinka oppitunteja merkitään.

Kun luot uutta oppituntia tai muokkaat olemassa olevaa, valitse Aihepiiri-kohdan alasvetovalikosta yksi kategoria, joka kuvaa sisältöä parhaiten. Tällä merkinnällä saat määritettyä, minkä kategorian alle oppitunti tulee löydettäväksi.

Tagit-kohtaan kannattaa tämän lisäksi määrittää avainsanoja. Oppituntia kuvaavia avainsanoja on hyvä syöttää vähintään 2-3 kappaletta. Kirjoita avainsana ilman hashtagia ja klikkaa lisää nappia tai paina enter. Esimerkiksi: “persoonapronominit”, “perheenjäsenet”, “kasiluokka”, “kielioppi”.

Voitte myös esimerkiksi sopia opettajakollegoiden kesken yhteisen hakusanan, jolla kuvaatte toistenne tekemiä sisältöjä (esimerkiksi “Tammelankoulu”).

Hakutoiminnon perusteena ovat avainsanojen ja aihepiirin lisäksi opettajan nimi, oppitunnin nimi, kuvaus sekä sisällössä ilmenevät sanat.

Muistathan myös viimeistellä oppitunnin lisäämällä sille teemaan sopivan kuvan.

Joko olet jakanut omia oppituntejasi yleiseen käyttöön? Mikäli et ole varma siitä kuinka se tapahtuu, katso ohjeet täältä!

Pääset muokkaamaan oppitunti, kortin yläreunan 3 pisteen kautta.
hoppa på edita

Kustantajayhteistyö: Edita Publishing Oy

Reactored ja Edita julkaisevat kustannusyhteistyönä ruotsin kielen sähköisen oppimateriaalikokonaisuuden Reactored ja Edita Publishing Oy ovat julkaisseet keväällä 2021 ainutlaatuisen oppimateriaalin ruotsin kielen perusopetuksen kertaukseen.  Uusi sähköinen oppimateriaali

Lue lisää »

Tykkäsitkö tästä? Jaa postaus verkostollesi somessa!

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter