Finsku Reactored

Apua ukrainalaisille suomen kielen oppimiseen - Uusi Finsku-materiaali toimii ilmaiseksi kaikilla laitteilla

Lehdistötiedote 21.6.2022.

Kunnat ja koulutusalan toimijat ympäri Suomen miettivät parhaillaan kuumeisesti, mistä hankkia n. 25 000:lle Suomeen saapuneelle ukrainalaisille suomen kielen oppimateriaalit.

Finsku -suomen kielen sähköinen oppimateriaali tarjoaa ratkaisun tähän ongelmaan. Yhteistyöhankkeena toteutettu materiaalikokonaisuus sisältää suomen kielen perusteet ja on suunniteltu tukemaan kaikkia ukrainalaisia, jotka haluavat parantaa kielellisiä valmiuksiaan esimerkiksi Suomessa asumista, opiskelemista ja työskentelemistä varten.

Finsku-oppimateriaali on täysin ilmainen, eikä sen käyttö vaadi erillistä rekisteröitymistä tai sovelluksen lataamista. Materiaali toimii selaimessa osoitteessa www.reactored.com/finsku ja sitä voi käyttää sekä tietokoneella että kaikilla älylaitteilla. Kuudesta moduulista koostuva materiaali tukee itsenäistä kielen perusteiden oppimista kieliopin, tärkeimpien sanastojen ja näihin liittyvien monipuolisten harjoitusten avulla. Harjoittelu sisältää kirjoittamista, monivalintatehtäviä, lausumista sekä kuullunymmärtämistä.

Rouhia Oy:n toimitusjohtaja Kari Savolainen kertoo hankkeen syntyneen nopealla aikataululla: “Kontaktoituamme laajasti koulutusverkoston erilaisia toimijoita tuli selväksi, että Suomeen saapuville ukrainalaisille oli kiireinen tarve luoda kohtalaisen laaja ja helposti saatavilla oleva suomen kielen oppimateriaalipaketti. Lähdimme hakemaan projektille yhteistyökumppaneita ja kokosimme kieltenopettajat, joiden kanssa materiaalia alettiin työstämään pika-aikataululla. Kesäkuussa valmistunut Finsku-kokonaisuus mahdollistaa kielen oppimisen siinä määrin, että asioiminen ja työ- tai opiskelupaikan hankkiminen on sujuvampaa. Toivomme, että kaikki Suomeen saapuvat tai sitä suunnittelevat ukrainalaiset löytävät ja ottavat aktiiviseen käyttöönsä tämän ilmaisen palvelun.”

Hankkeen rahoittajina ovat toimineet Reactoredin lisäksi Elinkeinoelämän keskusliitto sekä Teknologiateollisuus ry. Oppimateriaalin ovat luoneet kieltenopettajat Heidi Sippola ja Essi Markoff. Kielentarkistus- ja käännöstyössä hanketta ovat tukeneet Tampereen ja Itä-Suomen yliopistojen kielikeskukset. Oppimateriaaleissa hyödynnetään Yle:n suomen kielen videomateriaaleja.

Edistyksellinen Reactored-oppimisalusta antaa mahdollisuuden muokata oppimistapahtumia itselleen sopivaksi esimerkiksi vaikeusasteen ja vastaamistavan suhteen. Finsku on suunniteltu itseopiskelukäyttöön, mutta materiaali on saatavilla ilmaiseksi myös Reactored-lisenssin omaaville organisaatioille.

Reactored on Rouhia Oy:n kehittämä, suomalainen kieltenopetuksen innovaatio. Yritys on perustettu vuonna 2015. Reactored-oppimisympäristö on suunniteltu tukemaan kielten tehokasta verkko-opetusta. Reactoredia käyttävät oppilaitokset sekä koulutusalan yritykset niin Suomessa kuin muuallakin.

Materiaali saatavissa osoitteessa: www.reactored.com/finsku 

Logot ja muu visuaalinen materiaali: täällä

Lisätiedot:

Kari Savolainen
puh: +358 040530375
email: kari.savolainen@reactored.com
www.reactored.com

Facebook
LinkedIn
Twitter

Reactored uudistuu

Viimeisin päivitysjulkaisu tuo muutoksia käyttöliittymän audiovisuaaliseen ilmeeseen, tehtävätyyppeihin sekä opettajan työkaluihin.

Lue lisää »
Keuda

Keuda

asiakastarinat Keuda: Reactored-kieltenoppimisympäristöä käytetään laajasti kaikilla toimipisteillä ammattikielten ja YTO-kielten opetukseen Reactored ja Keski-Uudenmaan koulutusyhtymä Keuda ovat tehneet yhteistyötä kieltenopetuksessa on vuodesta 2019 lähtien. Reactoredia

Lue lisää »