5 vinkkiä Reactoredin käyttöön

Reactored tarjoaa monipuolisen oppimisympäristön kieltenopiskeluun niin kouluille, yrityksille kuin yksityiskäyttäjillekin. Joustavat oppimisen työvälineet antavat kaikille mahdollisuuden onnistua, minkä johdosta kielten opiskeleminen Reactoredilla on mielekästä ja merkityksellistä. Meille on tärkeää, että jokainen oppilas pysyy mukana eikä turhaudu.

Reactored mahdollistaa opettajille loistavan tavan organisoida sekä luoda oppitunteja digitaalisesti. Mutta kuinka ottaa mahdollisimman paljon irti tästä oppimisympäristöstä? Kirjoitimme listan parhaista käytänteistä oppimisympäristön käyttöön.

Selkeän käyttäjäpolun rakentaminen

Reactoredissa on selkeä perusrakenne, joka auttaa pitämään kurssit sekä materiaalit hyvässä järjestyksessä. Opettajat liittyvät aluksi organisaation yhteisen tunnuksen alle, minkä jälkeen he voivat luoda omia kurssiympäristöjä ryhmilleen. Kurssikansioiden sisään voi tämän jälkeen alkaa luoda innostavia oppitunteja. Kaikki materiaali on jaettavissa opettajien ja oppilaiden kesken, tai halutessaan oppitunteja ja kursseja voi jakaa koko Reactored-yhteisön yhteiseen käyttöön! Opettajilla on mahdollisuus käyttää Reactoredissa joko valmiita oppitunteja tai luoda omiin tarpeisiinsa sopivia. Näin helppoa se on!

Oppimisen tehostaminen koulussa ja kotona

Monipuolisena alustana Reactored kattaa kaikki tärkeimmät kieltenopiskelun osa-alueet. Toiset Reactored-opettajat ovatkin siirtäneet lähes kaiken materiaalinsa oppimisympäristöön. Reactoredia voi hyödyntää kokonaisvaltaisemmin tai yhtenä osana opetusta, esimerkiksi tehokkaaseen harjoitustehtävien tekemiseen. Erityisen hyvin se sopii kotitehtävien tekemiseen sillä oppijat voivat ratkoa tehtäviä vaikkapa puhelimillaan, mikä on heille luontevaa. Opettajat puolestaan säästävät huomattavasti aikaa automaattisten arviointityökalujen ansiosta. He näkevät yhdellä vilkaisulla, kuinka kukin oppilas etenee tehtäviensä kanssa, joten opettaja voi keskittyä suoraan kertausta vaativiin asioihin. 

Lyhyesti: Reactored ei korvaa opettajia, vaan auttaa jäsentämään opetukseen käytettäviä resursseja paremmin automatisoimalla useita aikaa vieviä vaiheita opetuksen prosessista.

Woman high school professor helping student in class

Automatisoitu eriyttäminen

Jokainen oppija on erilainen, ja sen vuoksi on tärkeää että kukin oppilas saa omalle tasolleen sopivia tehtäviä. Opettajilla ei kuitenkaan ole tarpeeksi aikaa luoda jokaiselle oppilaalle erillisiä harjoituksia. Tässä kohtaa Reactoredin innovatiivinen lähestymistapa tulee apuun. Oppilaat voivat itse muokata tehtävien tasoa ja tyyliä sekä löytää itselleen sopivan tavan edetä. Yhden tehtävän voi siis ratkaista monella tavalla; oppilas voi valita helpomman monivalintamenetelmän, tai produktiivisen ja kirjoittamista vaativan menetelmän. Oppilaat voivat vastata kirjoittamalla tai puhumalla, lisäksi he voivat kuunnella sanojen ja tekstien ääntämistä. 

Tehtävägeneraattori säästää aikaa

Yksi mahtavimmista opettajan työkaluistamme on tehtävägeneraattori. Voit rakentaa oppitunteja sana ja -lauselistoista tai tekstistä – jopa alle minuutissa! Voit siis luoda oppitunnin halutun aihepiirin ympärille minimivaivalla. Järjestelmämme ehdottaa tehtäville valmiit kuvat, perustuen tekstissä ilmenneisiin sanoihin.

Katso täältä tarkemmat ohjeet tehtävägeneraattorin käyttöön.

Yhteensopivuus kaikkien laitteiden kanssa

Reactored on suunniteltu toimimaan kaikkien laitteiden ja mallien kanssa, joten oli koulun ja oppilaiden käytössä sitten iPadit, älypuhelimet, läppärit tai pöytätietokoneet, ei se tuota käyttämiselle ongelmaa. Reactored toimii selaimessa ja suosittelemme käyttämään Google Chrome-selainta parhaan toimivuuden varmistamiseksi. Myös kirjautuminen on tehty jouhevaksi; kirjautua voi Google – tai Microsoft -tileillä tai opettajan jakamalla koodilla.

Jos haluat testata Reactoredia oppilaidesi kanssa voit aloittaa nyt veloituksetta yhden kuukauden kokeilulisenssillä. Ota yhteyttä tiimiimme, niin autamme teidät vauhtiin digitaalisessa kieltenopetuksessa!

hoppa på edita

Kustantajayhteistyö: Edita Publishing Oy

Reactored ja Edita Publishing Oy julkaisevat kustannusyhteistyönä ruotsin kielen sähköisen oppimateriaalikokonaisuuden Reactored ja Edita Publishing Oy julkaisevat keväällä 2021 ainutlaatuisen oppimateriaalin ruotsin kielen perusopetuksen kertaukseen.  Uusi sähköinen

Lue lisää »

Oppituntien merkitseminen Reactoredissa

OPPITUNTIEN MERKITSEMINEN REACTOREDISSA Reactoredin oppimateriaalipankki kasvaa jatkuvasti. Yleisten materiaalien lisäksi myös opettajat jakavat yhä useammin itse tekemiään oppitunteja muiden ryhmien ja koulujen hyödynnettäväksi, mikä on

Lue lisää »

Tykkäsitkö tästä? Jaa postaus verkostollesi somessa!

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter