Näin tehostat kieltenopetusta Reactoredilla: 5 vinkkiä

Reactored tarjoaa monipuolisen oppimisympäristön kieltenopiskeluun niin kouluille kuin yrityksillekin. Kuinka otat mahdollisimman paljon irti tästä oppimisympäristöstä?

Kirjoitimme listan parhaista käytänteistä, joilla tehostat kieltenopetusta. 5 vinkkiä: Näin tehostat kieltenopetusta Reactoredilla.

1. Ryhmät ja kurssimateriaalit järjestykseen

Reactoredissa on selkeä perusrakenne, joka auttaa pitämään kurssit sekä materiaalit hyvässä järjestyksessä. Näin luot omille ryhmillesi toimivan kurssiympäristön, joka on helppokäyttöinen niin opettajille kuin oppijoillekin.

Yhteinen koulutili mahdollistaa materiaalien jakamisen sujuvasti ryhmältä toiselle. Kukin opettaja luo omat ryhmänsä ja kutsuu oppilaansa liittymään niihin. Opettaja luo ryhmälle kurssikansioita, ja lisää kansioihin materiaalia joko Reactoredin valmiiden materiaalien valikoimasta tai luomalla omia oppitunteja helposti. Alusta tarjoaa helpon tavan luoda kiinnostavia ja monipuolisia oppitunteja, joissa voi käyttää kaikkia tärkeimpiä tehtävätyyppejä!

Vaiheet:

1. Liity opettajana koulusi yhteiseen tiliin. 

2. Luo Reactorediin omat ryhmäsi ja kutsu oppijoita liittymään ryhmiin. Katso video

3. Luo kurssikansiot ja lisää niihin valmista tai itse luotua materiaalia. Katso video

4. Jaa kurssikansiot omille ryhmillesi. 

2. Tehokasta kieltenoppimista koulussa ja kotona

Reactored sopii erityisen hyvin drillaamiseen, eli aktiiviseen tehtävien harjoitteluun ja toistoon. Tehtävien suorittaminen itsenäisesti on helppoa, sillä oppijat saavat yksilöllistä tukea ja voivat tehdä tehtäviä helposti esimerkiksi älypuhelimilla. 

Opettajat puolestaan säästävät huomattavasti aikaa automaattisten arviointityökalujen ansiosta. He näkevät yhdellä vilkaisulla, miten kukin oppilas etenee tehtäviensä kanssa. Opettaja saa siis heti tiedon, mitkä asiat vaativat kertausta. 

Lyhyesti: Reactored ei korvaa opettajia, vaan auttaa jäsentämään opetukseen käytettäviä resursseja paremmin automatisoimalla useita aikaa vieviä vaiheita opetuksen prosessista.

5 vinkkiä: näin tehostat kieltenopetusta Reactoredilla

3. Eriyttävä oppimisympäristö ei teetä lisätyötä

Jokainen oppija on erilainen, ja sen vuoksi on tärkeää että kukin oppilas saa omalle tasolleen sopivia tehtäviä. Reactoredin innovatiivisen lähestymistavan ansiosta oppijat voivat itse säätää tehtävien tasoa ja valita oman menetelmänsä tehtävien ratkaisemiseen; helpomman monivalintamenetelmän tai produktiivisen ja kirjoittamista vaativan menetelmän. Oppilas voi vastata kirjoittamalla tai puhumalla, vastaamiseen saa apua myös kuuntelumahdollisuudesta.

4. Luo tehtäviä sanalistoista

Yksi mahtavimmista opettajan työkaluistamme on tehtävägeneraattori. Voit rakentaa oppitunteja sana ja -lauselistoista tai tekstistä – jopa alle minuutissa! Voit luoda oppitunnin jonkin aihepiirin aihepiirin ympärille kopioimalla sanalistan tai tekstin ja liittämällä sen tehtäväkenttään. Generaattori luo visuaalisesti näyttävän oppitunnin käyttöösi hetkessä. Järjestelmä ehdottaa tehtäville valmiit kuvat, perustuen tekstissä ilmenneisiin sanoihin.

Lue lisää: Näin luot tehtävägeneraattorilla hauskoja harjoituksia

5. Käytä kaikilla laitteilla

Reactored on suunniteltu toimimaan kaikkien laitteiden ja mallien kanssa, joten oli koulun ja oppilaiden käytössä sitten iPadit, älypuhelimet, läppärit tai pöytätietokoneet, ei se tuota käyttämiselle ongelmaa. Reactored toimii selaimessa ja suosittelemme käyttämään Google Chrome-selainta parhaan toimivuuden varmistamiseksi. Myös kirjautuminen on tehty jouhevaksi; kirjautua voi Google – tai Microsoft -tileillä tai opettajan jakamalla koodilla.

Tässä viisi vinkkiä, joilla tehostat kieltenopetusta Reactoredilla! Jos haluat testata Reactoredia oppilaidesi kanssa voit aloittaa nyt veloituksetta yhden kuukauden kokeilulisenssillä. Autamme sinut nopeasti vauhtiin digitaalisessa kieltenopetuksessa!

Tykkäsitkö tästä? Jaa postaus verkostollesi somessa!

Facebook
LinkedIn
Twitter