Toiseksi haasteeksi Emilia nostaa yksilöllisen opettamisen: ”Tänä päivänä opettajien tulee olla todella hyvin valmistautuneita oppitunneille, sillä kukin oppija tarvitsee yksilöllistä apua ja tukitoimia. Onkin tärkeää, että kaikki oppijat kokisivat opiskelun mielekkääksi”, hän kertoo.
Reactored eriyttävän opetuksen tukena
Emilia on yksi pisimpään Reactored-kieltenoppimisympäristöä käyttäneistä opettajista. Hän otti alustan käyttöön vuoden 2018 paikkeilla tutustuttuaan siihen kieltenopettaja Heini Syyrilän kautta: ”Innostuin heti ja olen käyttänyt sitä siitä lähtien”, Emilia sanoo.
Emilia on saanut Reactoredista apua ainakin osaan edellä mainitsemistaan haasteista. ”Reactoredilla on todella helppoa eriyttää, eli sillä pystyy tekemään nimenomaan eri tasoisia tehtäviä erilaisille oppijoille. Voit harjoitella sanoja, lauseenrakentamista, tekstinymmärtämistä ynnä muuta juuri omalla tasollasi ja omaa tahtiasi, ja siitä oppilaat innostuvat ja hyötyvät”, hän kertoo ja jatkaa: ”Oppilaat pitävät myös Reactoredin ääntämisharjoituksista, joilla voi testata oman puheen ymmärrettävyyttä. He saavat myös omaan taitotasoonsa sopivia kuullun ymmärtämisharjoituksia, joita voi toistaa, kunnes oma korva alkaa erottaa tärkeitä asioita. Sanakokeita on myös kätevää teettää Reactoredilla!”
Kevään 2020 koronatilanteessa Emilia otti ensimmäistä kertaa käyttöön myös Reactoredin koetyökalun. ”Se ei ollut lainkaan vaikeaa, ja sain hyvin nopeasti toteutettua ruotsin kokeiden pitämisen etänä oppilaille. Siinä sai todella miettiä sitä, millainen tehtävätyyppi on järkevin etäopetustilanteessa, kun ei pysty olemaan läsnä valvomassa. Kokemuksen kautta opin valitsemaan sopivia tehtäviä, ja itse asiassa sain pidettyä oikein hyviä kokeita! Tulenkin jatkossa käyttämään Reactoredia kokeiden tekemisessä myös lähiopetuksessa. Kokeiden korjaaminen on helppoa ja nopeaa Reactoredilla”, Emilia kertoo.