REACTORED AMBASSADORS: Julie Silk:
"Olen oikeastaan siirtänyt kaiken materiaalini Reactorediin"

Julie Silk on tehnyt monipuolisen uran kieltenopettajana. Tällä hetkellä hän toimii englanninopettajana ammattikorkeakoulussa, Hervannassa. Jututimme Julieta, joka on aina ollut kiinnostunut yhdistämään opettamiseen erilaisia tietoteknisiä ratkaisuja. Hän aloitti Reactoredin käytön keväällä 2020 ja kertoo sen tuoneen erinomaisia tuloksia: ”Opiskelijoiden oppimistulokset ovat parantuneet ja reputtaneiden määrä on selvästi vähentynyt”, Julie kertoo.

julie silk kieltenopettaja istuu tuolilla ja katsoo kohti
Julie Silk on aktiivinen Reactored -opettaja
Picture of Ellen Vikman

Ellen Vikman

2.10.2020

Julien ura on läpileikannut koko opiskelijan kielipolun, aina alakoulusta ammattikorkeakouluun. Hänen kieliyhdistelmänsä on englanti/ranska. Kysyimme Julielta hänen ajatuksiaan digitaalisesta kieltenopetuksesta ja kyselimme, mikä vaikutus Reactoredin aktiivisella käytöllä on ollut opetuksessa.

Olen kiinnostunut digitaalisten työkalujen valjastamisesta kielten opiskeluun. Sen myötä olen seurannut myös aiheeseen liittyvää keskustelua eri kanavissa, kuten Facebookissa, josta bongasin Reactoredia koskevan kirjoituksen. Ajattelin, että tuota työkalua haluan ehdottomasti kokeilla. Minulla oli ollut jo pidemmän aikaa vahva tunne siitä, että muutoksia tarvitaan. Opettamisen digitalisointia on myös peräänkuulutettu jo useamman vuoden ajan ammattikorkeakoulussamme, johon tulee opiskelijoita ympäri Suomea”, Julie kertoo.

Julie jatkaa: ”Opiskelijoilta tuli myös erittäin positiivista palautetta oppimisympäristöstä, ja aloin satsata kaiken opetusmateriaalin siirtämiseen Reactorediin. Onneksi meidän oppilaitoksessamme ymmärretään verkkopedagogiikan päälle, joten saimme lisenssin hankittua. Kaikki kävin muutenkin hyvin jouhevasti haastavasta koronatilanteesta huolimatta.”

Eriyttämisen mahdollisuus opiskelijoiden apuna

Julie toivoo opetusalustalta interaktiivisuutta ja itseohjautuvuutta. Reactoredissa hän pitää siitä, että voi esikatselun avulla testata saman tien erilaisia tehtävätyyppejä ja niiden soveltuvuutta. Parhaana ominaisuutena hän pitää kuitenkin eriyttämisen mahdollisuutta: ”Opiskelija voi itse säätää vaikeustasoa niin, että ensin voi käydä pelillisesti ja helpotetusti läpi vaikeampia sanoja ja oppia tunnistamaan ne, jonka jälkeen saman harjoitteen voi tehdä haastavammalla tyylillä eli tuottamalla sanoja ja fraaseja itse. Vaikeusastetta voi säätää palapeli-ikonin ja kynäikonin välillä. Tämä on täydellinen apuväline esimerkiksi omalle ryhmälleni, jossa osa tulee suoraan lukiosta ja osa on ollut kymmenen vuotta työelämässä, eli ikähaitari on 19–45 vuotta. Reactored vastaa kunkin opiskelijan erilaisiin tarpeisiin, ja jokainen löytää sen avulla oman, parhaan tapansa opiskella.

Reactored on helpottanut myös kokeiden järjestämistä. ”Ennen järjestin kokeet aina valvotuissa olosuhteissa, minkä vuoksi minulla oli kynnys ottaa Reactored käyttöön myös kokeiden suorittamiseen. Kokeilin hiljattain ensimmäistä kertaa ja se meni todella hyvin!”, Julie kertoo.

”Olen normaalistikin nopea tarkistamaan kokeita, mutta nyt pystyn pisteyttämään erilaisia avovastauksia niin, että kone antaa samoista vastauksista kerralla kaikille samat pisteet. Tulen ehdottomasti käyttämään Reactoredia jatkossakin kaikissa kokeissa”, Julie toteaa.

Kaikille oppiasteille ja erilaisille oppijoille

Julie on huomannut Reactoredin vaikuttaneen positiivisesti oppimiseen: ”Opiskelijoiden oppimistulokset ovat parantuneet ja reputtaneiden määrä on selvästi vähentynyt. Käytin Reactoredia myös valmennuskurssilla ja huomasin, että opiskelijoiden sanavarasto laajeni aikaisempiin kursseihin verrattuna. Varsinaisen kurssin alkaessa oppijoiden sanavarasto oli valmiiksi paremmin hallussa, mikä on hienoa!

Julie jatkaa: ”Reactored on kieltenopiskelijaa erinomaisesti palkitseva ratkaisu. Kokemukseni kautta tunnen koko opiskelijan polun ja siksi voin suositella sitä kaikille! Etenkin erilaiset oppijat hyötyvät sen monenlaisista ominaisuuksista. Minulla on itselläni kaksi lukioikäistä tytärtä ja ihan harmittaa, ettei toinen heistä ehtinyt käyttää Reactoredia ylioppilaskirjoituksiin valmistautumiseen. Reactored on mahtava väline etäopetukseen, kun valmista ja helposti jaettavaa materiaalia on kätevästi kaikkien ulottuvilla”, hän kehuu.

Vastapainoa työnteolle

Kysyimme vielä Julielta, mistä hän saa energiaa alkaneeseen syksyyn. ”Lenkkeilen ja liikun paljon luonnossa koiran kanssa. Asun lähellä Pyynikkiä Pyhäjärven rantamaisemissa, jossa on hyvät lenkkeilymahdollisuudet. Olen myös juuri ilmoittautunut juoksukouluun. Kouluympäristömme on kaiken kaikkiaan hyvin urheiluvirikkeinen, ja terveysasiat korostuvat koulukulttuurissa paljon; esimerkiksi kahvin ja pullan sijaan nautitaan paljon viherpirtelöä. Tästä saan inspiraatiota itsekin, ja opiskelijat pitävätkin minut motivoituneena! Myös opiskelijoilta kurssin jälkeen saatu hyvä palaute auttaa aina jaksamaan”, Julie kertoo.

”Olen käyttänyt monia muitakin alustoja, mutta Reactoredissa on huikeaa se, että näen yhdellä silmäyksellä, että onko tehtävät tehtynä ja mitä puuttuu. Tämä on kätevää myös opiskelijalle itselleen, kun hän saa tehdyistä osioista motivoivat tähdet.”

Lue lisää: 

Facebook
LinkedIn
Twitter
Keuda

Keuda

asiakastarinat Keuda: Reactored-kieltenoppimisympäristöä käytetään laajasti kaikilla toimipisteillä ammattikielten ja YTO-kielten opetukseen Reactored ja Keski-Uudenmaan koulutusyhtymä Keuda ovat tehneet yhteistyötä kieltenopetuksessa on vuodesta 2019 lähtien. Reactoredia

Lue lisää »