Tukena espanjan kielen opetuksessa. Kaija kertoo tehneensä Reactorediin todella paljon tehtäviä liittyen espanjan oppikirjoihin, sillä samoissa kirjoissa pysytään pitkään. ”Kun istun istun tunnin verran koneella, saan aikaiseksi laatikoittain oppitunteja, eli tekeminen sujuu rivakasti. Ajattelen niin, että kun materiaalin on kerran näpytellyt, niin silloin se tulee olemaan aina käytettävissä.”
Lauttasaaren ala-asteella Reactoredia hyödynnetään melko laajasti, sillä Jenni on tehnyt materiaaleja myös saksan kieleen ja ranskan opettaja ranskaan. Moni opettaja tekee sinne lisätehtäviä liittyen painettuihin oppikirjoihin.
Jenni kertoo tehneensä etäopetutilanteessa valtavasti perusmateriaalia kakkosluokkalaisille liittyen esimerkiksi väreihin, eläimiin ja perheeseen. ”Reactoredissa voi toistaa useita kertoja samoja juttuja, ja oppilaani ymmärtävät todella hyvin, mistä on kysymys – etenkin, jos kirjoitan mukaan teoriaa tueksi”, Jenni kertoo. Hän kertoo oppilaiden hoksanneen, että opettaja voi seurata tehtyjä tehtäviä, ja siksi Reactoredista on tullut heille myös yksi aktiivisuuden osoittamisen paikka. ”Aktiivisimmat naputtelevat tehtäviä siellä suuret määrät. Jos opiskellaan esimerkiksi kirjojen avulla, niin jotkut kyselevät innoissaan, että saako taas mennä Reactorediin, kun muut asiat on hoidettu. On kuulemma kiva, kun se menee eteenpäin koko ajan ja samalla näkee, mitä on tehnyt”.
Reactoredin ominaisuuksista puhuttaessa, Kaija kertoo omatahtisuuden olevan hyvä asia eriyttämisen kannalta. ”Opettajaa ei käytännössä tarvitse, kun alusta on itseohjautuva. Hyödynnän jonkin verran vastaamistavan säätömahdollisuutta, eli sama tehtävä tehdään ensiksi vaikkapa monivalintana ja sitten kirjoittaen. Toistoja voi tehdä rajattomasti. Olen pitänyt tällä useita kokeita, ja koetyökalu helpottaa, kun esimerkiksi monivalinnat ja oikein/väärin -valinnat tulevat sieltä automaattisesti tarkistettuina.”
Etäaikana kokeiden hoitaminen onnistuu hyvin myös etänä. Kaijan mukaan Reactored on kehittynyt ympäristönä todella nopeasti, ja nyt sinne on mahdollista jo siirtää tai tehdä kokonaisia kirjoja. ”Toivoisin, että opettajat löytäisivät tämän oppimisympäristön ja tajuaisivat, että kuka tahansa osaa sitä käyttää”, hän toteaa lopuksi.
Jenni lisää vielä: ”Opettajien kannattaisi aina tutustua siihen, mitä opettaa. Silloin arvioinnistakin tulee paljon helpompaa. Kannustan siis lämpimästi tekemään itse materiaalia!”.
Reactorediin luodaan vuoden 2022 aikana oppimateriaalien markkinapaikka Marketplace, jolla halutaan kannustaa opettajia jakamaan tekemiään materiaaleja koko Reactored-yhteisön käyttöön.