Ota Reactored käyttöösi seuraamalla alla olevia ohjeita!
Itsenäinen käyttöönotto onnistuu ohjevideoiden avustamana helposti.
1. Tilaa tunnukset Reactorediin ja rekisteröidy
Alta löydät ohjeet siihen, kuinka tilaat meiltä tunnukset tai ilmaisen kokeilun koulullesi, sekä miten rekisteröidyt palveluun ja liityt oman organisaatiosi alle.
Tilaa meiltä tunnukset täyttämällä yhteydenottolomake. Reactoredia on myös mahdollista kokeilla ilmaiseksi 30 päivän ajan, voit tilata koulullesi ilmaisen kokeilun tästä.
Luomme Reactorediin profiilin organisaatiollenne ja saatte sähköpostitse tunnukset kirjautumiseen kahden päivän sisällä.
Kartoitetaan yhdessä koulunne kieltenoppimisen tarpeita. Voit olla yhteydessä meihin suoraan puhelimitse tai sähköpostitse:
Kari Savolainen:
kari.savolainen@reactored.com
+358 40 537 0375
Opettajan tulee rekisteröityä palveluun osoitteessa: https://app.reactored.com
Täytä vaaditut kentät, joissa kysytään nimi- ja sähköpostiosoitetiedot ja klikkaa rekisteröidy-painiketta.
Vaihtoehtoisesti voit kirjautua sovellukseen omilla Google-, Office365 tai MPASSid-tunnuksillasi, jolloin sinun ei tarvitse täyttää tietojasi lomakkeelle. Valitse silloin kirjautumistavaksi jokin näistä.
Kirjautumisen jälkeen sinut ohjataan ensivaiheiden läpi (katso viereiset ohjeet ”Ensikirjautuminen”).
2. Yleiset asetukset
Alta löydät ohjeet sovelluksen yleisiin asetuksiin, kuten miten vaihdat kieliparia tai näkymää sovelluksessa, sekä kuinka luot ryhmiä. Tämän jälkeen voit kutsua oppilaasi käyttämään Reactoredia.
Rekisteröidy opettajaksi kuten kohdassa 1 kerrotaan.
Rekisteroinnin jälkeen sinut ohjataan seuraavien vaiheiden läpi:
- Opettaja- tai oppilasroolin valitseminen
- Opettajakoodin syöttäminen
- Kieliparin valinta
- Ensimmäisen opetusryhmän luominen
- Materiaalin jakaminen
- Tietojen tallentaminen oppilaiden kutsumiseksi
Huomioi, että jokainen oppilaitoksesi opettaja liittyy samalla opettajan kirjautumiskoodilla, joka on oppilaitoskohtainen. Koodi liittää opettajat automaattisesti oppilaitoksen tilille.
Kun luot ensimmäistä ryhmääsi, anna ryhmälle nimi, lisää halutessasi kuva, ja aseta alkamis- ja päättymispäivä. Sen jälkeen valitse, haluatko että ryhmä näkee ainoastaan jakamasi materiaalit vai myös muut Reactoredin sisältämät materiaalit. Valitse, haluatko että ryhmä poistetaan päättymispäivänä.
Huomaa, että näitä tietoja pääsee muokkaamaan myöhemmässäkin vaiheessa RYHMÄT-välilehdellä.
Mikäli oppija on jo Reactored-käyttäjä, kutsu hänet ryhmään liittymislinkillä (tällöin uutta käyttäjää ei luoda). Mikäli hän ei ole vielä kirjautunut Reactorediin, käytä liittymislinkkiä, joka luo uuden käyttäjälisenssin.
Ensikirjautumisen yhteydessä luot ensimmäisen ryhmäsi. Jatkossa pääset luomaan oppijoillesi ryhmiä siirtymällä ensin navigointipalkista ryhmät -välilehdelle ja klikkaamalla Luo ryhmä -painiketta, jonka löydät sivun yläpalkista.
Täydennä kenttiin ryhmän nimi, kuvaus ja lisää ryhmällesi kuva kuvakirjastosta.
Muista tarkistaa, että lähde- jakohdekieli ovat oikein kun teet uutta ryhmää.
Siirry tästä opastavaan videoon (osa 3).
Oppilaat, joilla ei ole ennestään Reactored-tunnusta
Luo oppilaille kirjautumiskoodi Ryhmänäkymässä. Koodin avulla oppilas liittyy kurssillesi ilman erillistä rekisteröitymistä. Valitse vain luotavien koodien määrä ja klikkaa lisää -painiketta. Tällöin järjestelmä luo valitsemasi määrän uniikkeja kirjautumiskoodeja, jotka muodostuvat ikkunan oikeaan reunaan. Klikkaa lopuksi päivitä-painiketta
Kun oppija liittyy organisaatioon kirjautumiskoodilla häntä pyydetään luomaan käyttäjänimi (pakollinen tieto) sekä kirjoittamaan etu- ja sukunimi (vapaaehtoinen). Jotta opettaja pystyy tunnistamaan oppijat arviointinäkymässä, opettaja voi muokata itselleen näkyvää oppijan nimeä.
Oppilaat, joilla on olemassa oleva Reactored-käyttäjätunnus
Sinun tulee luoda kutsukoodi, jolla oppilas voi liittyä ryhmääsi. Kohdassa Luo ryhmäkutsu klikkaa Valitse -painiketta ja luo ryhmälle kutsukoodi, jonka tulee olla vähintään kuuden merkin pituinen. Lisää lopuksi kutsukoodillesi voimassaoloaika, sekä enimmäiskäyttäjämäärä. Klikkaa lopuksi Tallenna-painiketta.
Siirry tästä opastavaan videoon (osa 3).
Katso myös oppilaan käyttöön opastava video (osa 10)
Kirjautuminen tapahtuu osoitteessa: https://app.reactored.com/#!/login
Oppilaat voivat kirjautua antamallasi koodilla (login with the code), jolloin he liittyvät suoraan organisaatioon.
Mikäli he kirjautuvat muilla tavoilla (Microsoft, Google, käyttäjätunnus), tulee heidän liittyä ryhmään syöttämällä kirjautumisen jälkeen antamasi koodi +JOIN -kenttään, joka löytyy vasemmasta alakulmasta.
Opettajat voivat vaihtaa näkymää opettaja- ja oppilastilan välillä.
Eri näkymään pääsee sovelluksessa klikkaamalla navigointipalkissa olevaa opettaja/oppilastila-painiketta.
Opettajatilassa pääset luomaan opetusmateriaalia, hallinnoimaan opetusryhmiä, sekä seuraamaan oppijoiden etenemistä arviointityökalun avulla. Oppilastilassa voit puolestaan tarkastella luomaasi sisältöä oppilaan näkymän kautta.
Siirry tästä opastavaan videoon (osa 2, 01:00)
3. Aloita opettaminen
Kun olet ottanut sovelluksen onnistuneesti käyttöön, on aika lisätä ensimmäiset kurssimateriaalit ryhmäsi kansioon. Alla ohjeet, kuinka voit hyödyntää Reactoredin valmista materiaalipankkia tai luoda omaa sisältöä.
Helpoin tapa lisätä opiskeltavaa sisältöä kurssillesi on hyödyntää Reactoredin valmiita kursseja ja oppitunteja.
Kurssit
Mene Materiaalit -välilehdelle, ja klikkaa oikeasta yläkulmasta Etsi kursseja-nappia. Valitse haluamasi kurssi ja kopioi se kurssikirjastoosi. Sen jälkeen klikkaa kurssin jakonappia ja jaa se haluamallesi ryhmälle tai ryhmille.
Oppitunnit
Kurssikansion sisällä, klikkaa Kopioi oppitunteja -painiketta oikeassa yläkulmassa.
Hakunäkymässä voit suodattaa oppitunteja hakusanojen, organisaation, taitotason, vaikeustason sekä koulutustason mukaan. Valitse sopivat hakukriteerit alasvetovalikoista ja klikkaa etsi-painiketta.
Liikuttamalla hiiresi oppituntikortin päälle, näet sivun oikeassa reunassaoppitunnin sisällön. Kopioidaksesi valitsemasi oppitunnit, klikkaa kyseistä oppituntikorttia ja klikkaa lopuksi kopioi -painiketta.
Kun kopioit oppitunteja kurssiisi, ne eivät ole automaattisesti näkyvissä oppijoillesi. Voit tarkastella ja muokata oppitunnin sisältöä klikkaamalla oppituntikorttia. Kun haluat jakaa oppitunnin kurssilaisillesi, klikkaa muokkausnäkymästä näkyvissä-painiketta.
Kaikki valmiit oppitunnit, jotka kopioit kurssiisi on automaattisesti nimetty oppitunnin nimellä, sekä copy -päätteellä. Voit muokata oppitunnin nimeä klikkaamalla oppituntikortin oikean yläkulman kolmea pistettä ja valitsemalla ”muokkaa”.
Siirry tästä opastavaan videoon (osa 4, 0:35)
Siirry ensin navigointipalkista Luo materiaalia -välilehdelle. Klikkaa sivulla Uusi kurssikansio-painiketta luodaksesi kurssin ja täytä pyydetyt tiedot. Klikkaa kurssikansiota avataksesi kurssin muokkaamista varten. Voit myös hyödyntää järjestelmästä löytyviä valmiita kursseja klikkaamalla sivun yläpalkista etsi kursseja- painiketta.
Muista aina tarkistaa, että valitsemasi kieliparivalinnat ovat oikein. Mikäli opetat useampaa kieltä, muista vaihtaa kielipari aina opetettavan kielen mukaan ennen uuden kurssin luomista.
Siirry tästä opastavaan videoon.
Voit luoda kurssikansion sisällä uuden oppitunnin Uusi oppitunti -painikkeen kautta. Anna oppitunnille nimi, aihe sekä kuvaus ja säädä vaikeusastetta. Tagit parantavat oppituntien löydettävyyttä oppituntihaussa.
Luotuasi oppituntipohjan, voit alkaa lisätä siihen tehtäviä. Voit valita eri tehtävätyyppien joukosta tarpeisiisi sopivia harjoituksia, esimerkiksi sana-, lause-, kielioppi-, kuva-, video-, teksti-, tai produktiivisia tehtäviä.
Katso tarkemmat ohjeet alla olevasta videosta (osa 5, 0:43)
Helppo tapa tuottaa opetusmateriaalia on hyödyntää olemassa olevia sana- ja lauselistoja. Voit muuntaa tällaiset listat helposti valmiiksi tehtäviksi käyttämällä tehtävägeneraattoria. Klikkaa Uusi oppitunti -painiketta ja syötä tarvittavat tiedot. Klikkaa Luo oppitunti -painiketta.
Kun olet luonut uuden oppitunnin, klikkaa oikeasta yläkulmasta Tehtävägeneraattori-painiketta ladataksesi siihen olemassa olevia sanastoja, lauselistoja tai esimerkiksi artikkeleita. Klikkaa Lista-painiketta ja liitä sana- tai lauselista kenttään.
Valitse valikosta onko kyseessä sana- vai lauselista ja valitse erotinmerkki. Klikkaa lopuksi Luo tehtävät -painiketta. Voit myös liittää valmiin tekstin, josta tehtävägeneraattori erottelee sanat valmiiksi sana- ja lausetehtäviksi. Kun järjestelmä on luonut tehtävät, merkitse tehtävät, jotka haluat sisällyttää oppituntiisi valitsemalla ne vihreällä väkäsellä. Klikkaa lopuksi Tallenna tehtävät ja vahvista valinta.
Siirry tästä opastavaan videoon.
Jakaaksesi kursseja ryhmälle klikkaa RYHMÄT -välilehteä. Klikkaa haluamastasi ryhmäkortista LISÄÄ KURSSI -valintaa. Tämä avaa kurssihakemiston, josta voit jakaa ryhmällesi omia tai yleisessä jaossa olevia kursseja.
Voit seurata oppijan etenemistä ARVIOINTI -välilehdeltä. Arviointinäkymästä näet, mitkä jakamistasi oppitunneista kukin oppija on suorittanut, kuinka monta kertaa oppituntia on harjoiteltu, mitä oppimistyyliä on käytetty sekä kuinka tunnissa on onnistuttu.
Klikkaa lisätiedot ja tietomuoto -painikkeita vaihtaaksesi näytettäviä tuloksia. Oikean yläkulman liukusäätimellä voit säätää oppitunnin läpipääsyyn vaadittavaa osaamistasoa.
Siirry tästä opastavaan videoon.
Testataksesi oppijoiden oppimista, voit muuntaa oppitunteja kokeiksi. Kokeita voi myös tehdä alusta alkaen itse.
Klikkaa kolmea pistettä oppituntikortin yläkulmasta muokataksesi oppituntia. Klikkaa Tee tästä oppitunnista koe -painiketta. Tämän jälkeen voit nimetä kokeen uudelleen ja muokata sen sisältöä. Voit esikatsella koetta ennen sen julkaisemista. Kokeet tunnistaa valkoisesta oppituntikortista. Muista varmistaa, että koe on näkyvissä oppijoille. Vaikka koe on näkyvissä oppijoille kurssin oppitunneissa, ei sitä voi suorittaa ennen kuin se on julkaistu.
Julkaistaksesi kokeen suorittamista varten, avaa oppituntikortti yläkulman kolmesta pisteestä ja valitse Julkaise. Tämän jälkeen valitse ryhmä, jolle koe jaetaan, sekä suorittamiseen varattu aika. Kun koe on pidetty voit tarkistaa kokeen ARVIOINTI -välilehdellä. Valitse koe arviointinäkymästä ja pisteytä uniikit väärät vastaukset klikkaamalla sopivan pistemäärän painiketta. Reactored tarkastaa puolestasi oikeat sekä tyhjäksi jätetyt vastaukset.
Huom! Järjestelmä näyttää vain uniikit virheet! Samanlaiset vastaukset pisteytetään automaattisesti. Jos pidät saman kokeen toiselle ryhmälle, Reactored hyödyntää aiemmintarkistamiesi vastausten pisteytyksiä ja sinun tarvitsee korjata vain uudet uniikit virheet.
Siirry tästä opastavaan videoon.
Usein kysytyt kysymykset
Mikäli et löydä kysymykseesi vastausta, voit olla yhteydessä esimerkiksi whatsapilla 0405370375 tai sähköpostilla myynti@reactored.com
Reactoredin peruskäytön oppiminen on helppoa, ja opettajilta saadun palautteen mukaan ohjelma on itseohjautuva ja intuitiivinen. Kuka tahansa oppii siis käyttämään sitä.
Kannattaa kuitenkin tutustua kunnolla ohjeisiin ja varata aikaa perehtymiselle. Reactored on hyvin kokonaisvaltainen kieltenoppimisympäristö, ja sen monipuolinen käyttö vaatii hieman harjoittelua.
Opettajien täytyy ensin rekisteröityä palveluun. Opettajakoodi kysytään ensikirjautumisen yhteydessä.
Mikäli kirjaudut muilla tavoilla (Mpassid, Google, o365), koodi syötetään kirjautumisen jälkeen vasemman alakulman LIITY-napin kautta. Näin pääset liittymään omaan organisaatiosi opettajana.
Oppimateriaaleja pääsee etsimään Oppimateriaalit-välilehdeltä. Varmista ensin, että olet valinnut lippuvalikosta oikean kieliparin.
Oikean yläkulman Etsi kursseja -näkymästä pääset hakemaan kokonaisia kursseja valitulla kieliparilla. Jos valitulle kieliparille ei ole löydettävissä kokonaisia kursseja voit kopioida sisältöjä yksittäisnä oppitunteina.
Käytä tätä järjestystä: 1. Luo kurssikansio 2. Paina oikeasta yläkulmasta Kopioi opptitunteja -nappia 3. Valitse haluamasi sisällöt ja kopioi tunnit kurssikansioon.
Sisältöjä voidaan hakea hakusanojen ja erilaisten filttereiden avulla.
Voit vaihtaa salasanasi tilisi asetuksista, jotka löytyvät pyöreän profiilikuvan takaa. Jos olet unohtanut salasanasi voit vaihtaa sen kirjautumis-näkymästä painamalla unohditko salasanasi– linkkiä. Salasanan uudistamislinkkin lähettäminen vie yleensä n.5min *On tärkeää että käytät toimivaa sähköpostiosoitetta luodessasi käyttäjätunnuksia, sillä salasanan palautusviesti lähetetään antamaasi osoitteeseen.
Kaikki lisenssit sisältävät valmiita materiaaleja, ja sisältö riippuu ostamastasi paketista. Lue lisää
Edullisin malli sisältää teemoittain rakennetut oppitunnit sekä kielioppia kahdeksalle kielelle (en, su, ru, sa, ra, es, ki ja vi), sekä muiden opettajien jakamat oppitunnit ja kurssit eri kieliin.
Lisäksi saat käyttöösi erilaisia työkaluja oppimistuloksien seuraamiseen sekä omien oppimateriaalien rakentamiseen.
Ladattava opettajan ohje
Ohjevideot
Näin aloitat Reactoredin käytön
Osa 1 — Aktivoi opettajatilisi
Videossa esitettyjä vaiheita seuraamalla saat Reactoredin opettajaominaisuudet nopeasti käyttöösi.
Ryhmän luominen ja materiaalin jakaminen
Osa 2 — Kuinka lisätä ryhmiä ja jakaa oppimateriaalia ryhmille
Tällä videolla opit kuinka Reactoredin ryhmätyökalut toimivat.
Luo kurssi
Osa 3 — Näin luot uusia kursseja Reactorediin
Tässä videossa opit luomaan uuden kurssin, kopioimaan valmista materiaalia ja jakamaan sen ryhmällesi.
Luo uusi oppitunti
Osa 4 — Uuden oppitunnin luominen ja tehtävätyypin esittely
Tällä videolla opit luomaan uuden oppitunnin ja perehdyt Reactoredin erilaisiin tehtävätyyppeihin.
Tehtävägeneraattori
Osa 5 — Rakenna interaktiivisia harjoituksia alle minuutissa!
Luo automaattisesti oppitunteja mistä tahansa tekstimateriaalista – esimerkiksi sana- tai lauselistoista.
Kokeen luominen
Osa 6 — Näin luot kokeen Reactoredissa
Voit luoda helposti kokeen koostamistasi oppitunneista. Muuta pisteytystä, säädä tehtäviä ja julkaise koe oppilaille – niin helppoa se on!
Kokeiden arviointi
Osa 7 — Kokeiden arvioiminen Reactoredissa
Reactored arvostelee kokeet automaattisesti ainutlaatuisen arviointiominaisuuden avulla. Tämän ansiosta säästät oopettajana jopa 79 % ajasta, joka normaalisti kokeen tarkastamiseen kuluu.
Erilaiset tehtävätyypit Reactoredissa
Osa 8 — Tehtävän luomisen mahdollisuudet
Voit rakentaa omia tehtäviä todella helposti. Tehtävätyyppejä on useita erilaisia ja voit lisätä niitä kätevien opettaja työkalujen avulla. Lisäksi voit kopioida kurssillesi valmiita oppituntipohjia ja muokata niitä mieleiseksi. Muuta kuvituksia, lisää käännösversioita, lisää tehtäviä jne. mahdollisuudet ovat rajattomat.
Useimmissa Reactoredin tehtävissä oppilas voi vastata kolmella eri tavalla:
1.Valitsemalla
2.Kirjoittamalla
3.Puhumalla
Arviointityökalu
Osa 9 — Arviointityökalu
Reactored tarkkailee automaattisesti oppilaiden tuloksia. Opettajat voivat siten helposti arvioida tuloksia sekä ryhmätasolla että oppilaskohtaisella tasolla.10
Navigointi Reactoredissa
Osa 10 — Kuinka Reactored toimii eri rooleissa
Tällä videolla havainnollistetaan, miltä Reactored näyttää eri käyttäjä rooleissa. Ensiksi näytetään käyttöä opiskelijoiden näkökulmasta ja seuraavaksi opettajien näkökulmasta.
Tämän videon voi jakaa opiskelijaryhmälle silloin, kun aloitatte ensimmäistä kertaa kurssin opiskelemisen Reactoredilla.